Arányok
Kanalak:
• 1 mk = 1/2 tk = 1/4 ek
• 1 tk = 1/2 ek
• 1 ek = 2 tk = 4 mk
• 1 tk = 2 mk
Kanalak:
• 1 mk = 1/2 tk = 1/4 ek
• 1 tk = 1/2 ek
• 1 ek = 2 tk = 4 mk
• 1 tk = 2 mk
Egy egység lehet egy csésze, pohár, valamilyen mérőedény, stb. Én csészét használtam. A fenti 3 hozzávalót összekeverjük egy lábasban, majd kis lángon, állandó kavarással főzzük. Ez szépen kezd besűrűsödni, amikor már teljesen összeáll, még egy kicsit hagyjuk és kavarunk rajta párat. Ezt a gyurmafélét alufóliába tesszük, jól becsomagoljuk és...
A vöröshagyma botanikailag a liliomfélék családjába tartozik. Az étkezési vöröshagyma számos fajtája megtalálható a piacokon és üzletekben. A vöröshagyma igen sok értékes ásványi anyagot és vitamint tartalmaz: a kalcium, foszfor, kálium, nátrium, magnézium, vas, réz, cink mellett megtalálható benne a B1-, B2-, B3-, B5-, B6-, C-vitamin, valamint...
A legfontosabb: NE LEGYEN TÚRÓS, mert aztán nehéz vele dolgozni! Ha már látjuk a nagyon sűrű csíkokat benne és keményebben megáll a tálban, ha megpróbáljuk megdönteni azt (nem úgy, mint Hajnal Tímeát! :D), akkor pont jó.
Először is az arányok:
Ha 5 tojciból szeretnénk, akkor 5 ek. cukorra, 5 ek. lisztre és 1 cs. sütőporra van szükségünk.
Ezek az eddigi általam használtak. Amennyiben megemlítek másokat is, bővül a lista. :)