3BIT szelet
Hozzávalók:
- 7 tojcifehérje
- 150 g cukor
- 4 ek liszt
- 1 cs sütőpor
- 150 g darált dió
Krém:
- 7 tojcisárga
- 150 g cukor
- 2 cs van. pudingpor
- 6 dl tej
- 250 g vaj
- 100 g étcsoki/kakajópor
Közé:
- 1 cs háztartási keksz
- pici tej
Tetejére:
- 4 dl tejszín/Meggle
- van cukor
- habfixáló
- csokireszelék

A tojcifehérjéket kemény habbá verjük a cukorral. Beleszitáljuk a sütőporos
lisztet, beleforgatjuk a diót is. Zsírral kikent, lisztezett tepsibe öntjük. Előmelegített
sütőben 160°-on kb. 15 perc alatt megsütjük.
A krémhez: a tejben elkevert cukrot, pudingport, tojcisárgákat megfőzzük. Langyosra
hűtjük és hozzáadjuk a vajat. Megfelezzük, az egyik felébe belekeverjük az étcsokit,
majd tejesen kihűtjük. A tésztára kenjük először a van. krémet, aztán rátesszük
a tejben áztatott kekszeket, majd erre jön a csokis krém.
A tetejére: kemény habbá verjük a tejszínt a cukorral és a fixálóval. Ha
édesített tejszínt (pl. Meggle, Hulala) használunk, akkor hagyjuk el a cukrot
és a fixálót.
Csokireszelékkel megszórjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Ami még érdekelhet: