3BIT szelet

2020.12.07

Hozzávalók:

  • 7 tojcifehérje
  • 150 g cukor
  • 4 ek liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 150 g darált dió

Krém:

  • 7 tojcisárga
  • 150 g cukor
  • 2 cs van. pudingpor
  • 6 dl tej
  • 250 g vaj
  • 100 g étcsoki/kakajópor

Közé:

  • 1 cs háztartási keksz
  • pici tej

Tetejére:

A tojcifehérjéket kemény habbá verjük a cukorral. Beleszitáljuk a sütőporos lisztet, beleforgatjuk a diót is. Zsírral kikent, lisztezett tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben 160°-on kb. 15 perc alatt megsütjük.
A krémhez: a tejben elkevert cukrot, pudingport, tojcisárgákat megfőzzük. Langyosra hűtjük és hozzáadjuk a vajat. Megfelezzük, az egyik felébe belekeverjük az étcsokit, majd tejesen kihűtjük. A tésztára kenjük először a van. krémet, aztán rátesszük a tejben áztatott kekszeket, majd erre jön a csokis krém.
A tetejére: kemény habbá verjük a tejszínt a cukorral és a fixálóval. Ha édesített tejszínt (pl. Meggle, Hulala) használunk, akkor hagyjuk el a cukrot és a fixálót.
Csokireszelékkel megszórjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük.






Ami még érdekelhet:

© 2020 Éva receptjei. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el