Almás kalács
2021.02.15
Hozzávalók:
- 6 db pucolt alma
- 3 tojci
- 130 g cukor
- 1 ek van. cukor
- 1,8 dl tej
- 80 g vaj
- 1 ek sütőpor
- 300 g liszt

A tojásokat kihabosítjuk a cukrokkal (ajánlom kettéválasztva: a sárgákat valamennyi
cukorral és külön a fehérjéket a maradék cukorral, majd a kettőt egybeforgatjuk; viszont lehet egyben is, de így tovább tart). Beleöntjük
az olvasztott vajat, a tejet és a sütőporos lisztet, jól elkeverjük. Itt vagy
belekeverjük a darabokra vágott almákat is a masszába, vagy tehetjük a szeletelt
almát a kikent, kilisztezett tepsi aljába is, majd erre öntjük a masszát és toljuk
170°-ra előmelegített sütőbe kb. 35
percre.
Ami még érdekelhet: