Almás kalács

2021.02.15

Hozzávalók:

  • 6 db pucolt alma
  • 3 tojci
  • 130 g cukor
  • 1 ek van. cukor
  • 1,8 dl tej
  • 80 g vaj
  • 1 ek sütőpor
  • 300 g liszt

A tojásokat kihabosítjuk a cukrokkal (ajánlom kettéválasztva: a sárgákat valamennyi cukorral és külön a fehérjéket a maradék cukorral, majd a kettőt egybeforgatjuk; viszont lehet egyben is, de így tovább tart). Beleöntjük az olvasztott vajat, a tejet és a sütőporos lisztet, jól elkeverjük. Itt vagy belekeverjük a darabokra vágott almákat is a masszába, vagy tehetjük a szeletelt almát a kikent, kilisztezett tepsi aljába is, majd erre öntjük a masszát és toljuk 170°-ra előmelegített sütőbe kb. 35 percre.





Ami még érdekelhet:

© 2020 Éva receptjei. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el