Almás rácsos

2021.02.05

Hozzávalók:

  • 1 cs. leveles tészta
  • 1 kis felvert tojci a kenéshez
  • kb. 600 g tisztított alma
  • 1 ek mazsola
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 2 ek kr. cukor
  • reszelt citromhéj
  • 1 tk búzadara


Az almát durvára reszeljük, összekeverjük a cukorral és a mazsolával, felforraljuk és 5-6 percig lassú tűzön pároljuk (mint a zoknit :D). Szűrőre téve lecsepegtetjük, aztán belekeverjük a fahéjat, a citromhéjat és a buzidarát. Néha megkeverjük, mert úgy hamarabb hűl(ye :D).
Ha hűtött leveles tésztát vettünk, akkor csak szétbontjuk, ha pedig fagyasztottat, akkor vékonyra (kb. 2 mm-re) kinyújtjuk, majd felvágjuk a tészta 2/3-át, amilyen nagyra csak szeretnénk. Beletesszük az almás tölteléket. A maradék tészta 1/3-át dokkoló hengerrel berácsozzuk és picit kisebbekre vágjuk, mint amire a töltelék került, majd ezt picit széthúzva (♫ "un cili s pun cili" ♫ :D) rátesszük. Ha nem annyira tapadna a teteje az aljához, kenjünk a szélére egy pici tojást. Kikent vagy sütőpapíros tepsibe tesszük, megkenjük tojcival a tetejüket és előmelegített sütőben 190°-on kb. 15 perc alatt megsütjük.





Ami még érdekelhet:

© 2020 Éva receptjei. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el