Csokis kekszes édesség (sütés nélkül)
2021.03.12
Hozzávalók:
- 15 dl tej
- 2 tk porcukor
- ½ mk rumaroma
- 1 pár zacskó háztartási keksz
- 3 cs. csokis pudingpor
- 9 dl tej
- 6 ek cukor
Az első 3 összetevőt összekeverjük. Egy tál aljára kekszeket helyezünk el
és meglocsoljuk ennek a lötyinek a felével. Utána a maradék kekszet egy külön kis
tálba tesszük és azt is beáztatjuk a megmaradt ízesített tejcibe. (De ne sokat
ázzon, mert szétázik! Aztán olyan lesz, mint Rihanna az esernyő alatt, mert ő
is Ela-zik! :D)
A puldingport a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük és még forrón a felét
ráöntjük a tálba rakott kekszre. Ennek a tetejére rakjuk a többi beáztatott
kekszet, majd ismételten ráöntjük a pudlingot. Elsimítjuk a dolgokat, vagyis a
tetejét és miután kihűlt, betesszük a hűtőbe, csak nehogy elfelejtkezzünk, hogy
van egy fincsi desszertünk! :P