Csokis kiflik

2021.01.29

Hozzávalók:

  • 3 dl langyos tej
  • 2 ek cukor
  • 2-3 dkg élesztő
  • 600 g finomliszt
  • 1 tojci
  • 1 kk só
  • 100 g lágy vaj
  • 1 cs van. cukor

A csokihoz:

  • 150 g lágy vaj
  • 8 ek porcukor
  • 8 ek holland kakaópor

A kenéshez:

  • 1 elvert tojci (:D)

A langyos tejbe beletesszük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Ezt 10 perc alatt felfuttatjuk. Egy tálba tesszük a lisztet, sót, a van. cukrot, tojcit, lágy vajat, a felfuttatott élesztőt és jól kidagasztjuk. Kb. 1 órára félre téve duplájára kelesztjük. Ha megkelt, kinyújtjuk (kb. 3-4 mm vastagra) kerek formájúra. Ezt megkenjük az összekevert vaj-porcukor-kakaópor masszával/csokival. Majd 1 késsel 16 szeletre vágjuk és ezeket egyesével (a szélesebb végétől kezdve) feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk, hagyjuk még vagy 15 percet kelni és lekenjük a felvert tojcival. Előmelegített sütőben kb. 190°-on 12-15 perc alatt megsütjük.
Tipp: Érdemes a kenéshez tojci helyett melegített akácmézet használni. Ezzel akkor is lekenhetjük, miután kivettük a kifliket a sütőből. Így szép fényesek és különlegesek lesznek! (Én is mézet használtam.) =)






Ami még érdekelhet:

© 2020 Éva receptjei. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el