Csokis kiflik
Hozzávalók:

- 3 dl langyos tej
-
2 ek cukor
- 2-3 dkg élesztő
- 600 g finomliszt
- 1 tojci
- 1 kk só
- 100 g lágy vaj
- 1 cs van. cukor
A csokihoz:
- 150 g lágy vaj
- 8 ek porcukor
- 8 ek holland kakaópor
A kenéshez:
- 1 elvert tojci (:D)

A langyos tejbe beletesszük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Ezt 10 perc alatt
felfuttatjuk. Egy tálba tesszük a lisztet, sót, a van. cukrot, tojcit, lágy
vajat, a felfuttatott élesztőt és jól kidagasztjuk. Kb. 1 órára félre téve duplájára kelesztjük. Ha megkelt, kinyújtjuk (kb. 3-4 mm vastagra) kerek
formájúra. Ezt megkenjük az összekevert vaj-porcukor-kakaópor masszával/csokival.
Majd 1 késsel 16 szeletre vágjuk és ezeket egyesével (a szélesebb végétől
kezdve) feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk, hagyjuk még vagy 15 percet kelni és lekenjük a felvert
tojcival. Előmelegített sütőben kb. 190°-on
12-15 perc alatt megsütjük.
Tipp: Érdemes a kenéshez tojci helyett melegített akácmézet használni. Ezzel
akkor is lekenhetjük, miután kivettük a kifliket a sütőből. Így szép fényesek és különlegesek lesznek! (Én is mézet használtam.) =)
Ami még érdekelhet: