Csokis meggyes-joghurtos szelet

2021.03.01

Hozzávalók:

Tészta:

  • 4 tojci
  • 4 ek hideg víz
  • 150 g porcukor
  • 180 g liszt
  • 20 g kakarópor
  • 1 cs. van. cukor
  • 1 tk sütőpor
  • 1 ek. olaj

Krém:

  • 2 cs. epres pudlingpor
  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dl meggybefőttlé
  • 350 g natúr joghurt
  • 2,5 dl habtejszín (Meggle)
  • 1 üveg magozott meggy

A tetejére:

  • 50 g csoki
  • 1 tk olaj

A tojcikat ketté választjuk. A fehérjét a hideg vízzel félig felverjük, apránként hozzáadjuk a cukrokat és kemény habbá verjük. Ehhez hozzákeverjük a tojcisárgákat, majd az olajat és a kakajóval, sütőporral elkevert lisztet. Kikent és kilisztezett tepsiben, előmelegített sütőben 180°-on kb. 15 perc alatt megsütjük.
A puldingporokat a tejjel, meggylével (ha nem lenne 2,5 dl, akkor beletesszük amennyi van és annyi tejet öntünk hozzá, hogy 5 dl-t kapjunk) simára keverjük, felfőzzük, majd langyosra hűtjük. Hozzákeverjük a joghurtot, a botmixerrel pürésített meggyet és a felvert tejszínhabot. A krémet a tésztalapra kenjük. A csokit megolvasztjuk az olajjal, a krémre csurgatunk és hűtőbe tesszük legalább 1 órára.





Ami még érdekelhet:

© 2020 Éva receptjei. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el