Csokis meggyes-joghurtos szelet
Hozzávalók:
Tészta:
- 4 tojci
- 4 ek hideg víz
- 150 g porcukor
- 180 g liszt
- 20 g kakarópor
- 1 cs. van. cukor
- 1 tk sütőpor
- 1 ek. olaj
Krém:
- 2 cs. epres pudlingpor
- 2,5 dl tej
- 2,5 dl meggybefőttlé
- 350 g natúr joghurt
- 2,5 dl habtejszín (Meggle)
- 1 üveg magozott meggy
A tetejére:
- 50 g csoki
- 1 tk olaj

A tojcikat ketté választjuk. A fehérjét a hideg vízzel félig felverjük,
apránként hozzáadjuk a cukrokat és kemény habbá verjük. Ehhez hozzákeverjük a
tojcisárgákat, majd az olajat és a kakajóval, sütőporral elkevert lisztet. Kikent és kilisztezett tepsiben, előmelegített
sütőben 180°-on kb. 15 perc alatt megsütjük.
A puldingporokat a tejjel, meggylével (ha nem lenne 2,5 dl, akkor beletesszük
amennyi van és annyi tejet öntünk hozzá, hogy 5 dl-t kapjunk) simára keverjük,
felfőzzük, majd langyosra hűtjük. Hozzákeverjük a joghurtot, a botmixerrel pürésített
meggyet és a felvert tejszínhabot. A krémet a tésztalapra kenjük. A csokit
megolvasztjuk az olajjal, a krémre csurgatunk és hűtőbe tesszük legalább 1
órára.
Ami még érdekelhet: