Csokis túrós

2021.03.08

Hozzávalók:

  • 6 tojci
  • 3 ek cukor
  • 8 púpozott ek liszt
  • ½ tk sütőpor
  • 6 ek olaj
  • 6 ek tej
  • 100 g csokicsepp
  • 150 g babapiskóta

Krémhez:

  • 200 g vaj
  • 3 tk porcukor
  • 600 g túró
  • 2 dl tejföl
  • citromhéj

Tetejére:

  • 100 g joszta/más gyümölcs
  • 100 g csoki
  • 1 ek olaj

A tojcik fehérjét felverjük a cukorral, hozzáadjuk a sárgákat, bele a sütőporos lisztet, elkeverjük, majd fellazítjuk olajjal és tejjel. A végén szórjuk bele a csokidarabokat. Kikent és kilisztezett tepsibe öntve előmelegített sütőben 180°-on kb. 15 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
A krémhez: kikeverjük a lágy vajat a porcukorral, hozzálökjük a tejfölt, az átpasszírozott túrót és a citromhéjat. Ha jó simára kevertük, a krém 1/3 részét rákenjük a tésztára, kirakjuk piskótával, majd rákenjük a maradék krémet is. Beszórjuk gyümölccsel és rácsurgatjuk az olajjal felolvasztott csokit. Hűtőbe tesszük egy éjszakára.






Ami még érdekelhet:

© 2020 Éva receptjei. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el