Csokis túrós
2021.03.08
Hozzávalók:
- 6 tojci
- 3 ek cukor
- 8 púpozott ek liszt
- ½ tk sütőpor
- 6 ek olaj
- 6 ek tej
- 100 g csokicsepp
- 150 g babapiskóta
Krémhez:
- 200 g vaj
- 3 tk porcukor
- 600 g túró
- 2 dl tejföl
- citromhéj
Tetejére:
- 100 g joszta/más gyümölcs
- 100 g csoki
- 1 ek olaj

A tojcik fehérjét felverjük a cukorral, hozzáadjuk a sárgákat, bele a
sütőporos lisztet, elkeverjük, majd fellazítjuk olajjal és tejjel. A végén
szórjuk bele a csokidarabokat. Kikent és kilisztezett tepsibe öntve előmelegített
sütőben 180°-on kb. 15 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
A krémhez: kikeverjük a lágy vajat a porcukorral, hozzálökjük a tejfölt, az
átpasszírozott túrót és a citromhéjat. Ha jó simára kevertük, a krém 1/3 részét
rákenjük a tésztára, kirakjuk piskótával, majd rákenjük a maradék krémet is. Beszórjuk
gyümölccsel és rácsurgatjuk az olajjal felolvasztott csokit. Hűtőbe tesszük egy
éjszakára.
Ami még érdekelhet: