Csőröge
2021.02.10

Hozzávalók:
- 3 tojci
- 1 ek cukor
- 1 csipet só
- 1 kk szódabikarbóna
- 300 ml joghurt
- 1 citrom leve
- 550 g
liszt
- 1 kk van.aroma/rumaroma
- olaj a sütéshez
- porcukor a szóráshoz
Egy nagy tálba tesszük a sót, a tojcikat, és a cukrot. Addig keverjük, míg
a cukor és a só fel nem oldódik, hozzáadjuk a szódabikarbónát, a joghurtban
elkevert citrom levét, majd hozzáadagoljuk a lisztet és a vaníliát. Jól összekeverjük,
ha a tészta már nem ragacsos, kinyújtjuk 1 cm vastagra, felvágjuk rombusz alakúakra, a
közepüket bevágjuk (hadd ne mondjam, mire hasonlítson! ;) :D) és átbújtatjuk a tésztát önmagán. Forró olajban aranybarnára
sütjük, majd jól lecsorgatjuk. Megszórjuk porcukorral.
Ami még érdekelhet: