Diókrémes kávés süti
2020.10.28
Hozzávalók:

- 6 tojci
- 140 g cukor
- 140 g darált dió
- 15 ek liszt
- 1 sütőpor
- 1 tk rumaroma
- 250 g vaj
- 2 tojcisárga
- 200 g porcukor
- 1 cs. van. cukor
- 6 tk instant kávépor
- 3 ek tej
- 150 g darabolt dió
- 200 g étcsoki
- 1 tk vaj
Az első 6 hozzávalóból piskótát sütünk (utolsóként az aromát tesszük a
tésztába).
Most kezdődhet a kavarás! :D A vajat kikavarjuk, a cukrot a tojcisárgákkal habosra keverjük. A van. cukrot
és a kávéport a tejjel simára kavarjuk, majd a tojcisárgához adjuk, aztán ezt a
vajhoz. Végül a dió kerül bele. Ezt a krémet a tésztára kenjük és ½ órára hűtőbe
tesszük.
A csokit felolvasztjuk, a vajat is hozzáadjuk, majd bevonjuk vele a sütit. Behűtjük,
majd szeletelhetjük.
Tipp: Amikor a csoki még
nincs annyira megdermedve, kijelölhetjük bevágással, hogy
hol akarjuk majd felvágni, így könnyebb és szebb is lehet a felvágott sülemény! =)
Ami még érdekelhet:


