Diókrémes kávés süti

2020.10.28

Hozzávalók:

  1. 6 tojci
  2. 140 g cukor
  3. 140 g darált dió
  4. 15 ek liszt
  5. 1 sütőpor
  6. 1 tk rumaroma
Krém:
  • 250 g vaj
  • 2 tojcisárga
  • 200 g porcukor
  • 1 cs. van. cukor
  • 6 tk instant kávépor
  • 3 ek tej
  • 150 g darabolt dió
Tetejére:
  • 200 g étcsoki
  • 1 tk vaj


Az első 6 hozzávalóból piskótát sütünk (utolsóként az aromát tesszük a tésztába).
Most kezdődhet a kavarás! :D A vajat kikavarjuk, a cukrot a tojcisárgákkal habosra keverjük. A van. cukrot és a kávéport a tejjel simára kavarjuk, majd a tojcisárgához adjuk, aztán ezt a vajhoz. Végül a dió kerül bele. Ezt a krémet a tésztára kenjük és ½ órára hűtőbe tesszük.
A csokit felolvasztjuk, a vajat is hozzáadjuk, majd bevonjuk vele a sütit. Behűtjük, majd szeletelhetjük.
Tipp: Amikor a csoki még nincs annyira megdermedve, kijelölhetjük bevágással, hogy hol akarjuk majd felvágni, így könnyebb és szebb is lehet a felvágott sülemény! =)




Ami még érdekelhet:

© 2020 Éva receptjei. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el