Elefántkönnycsepp rolád
Hozzávalók:
- 7 tojci
- 140 g porcukor
- 40 g kakaópor
- 100 g rétesliszt
- 1 ek olaj
- ½ cs. sütőpor
- 3 dl tej
- 3 púpos ek cukor
- 1 cs. van. pudingpor
- 150 g teavaj
- 100 g margarin
- 4 ek porcukor
- 2-3 banán
- 1 tk van. aroma/van. por
- 1 lapos ek kakaópor
Tetejére:
- csokimáz
A tojcikat szétválasztjuk, majd a fehérjéket kemény habbá verjük. A sárgákat
habosra keverjük a cukorral és hozzáadjuk az olajat. A száraz hozzávalókat is
összekeverjük. A habhoz adjuk a sárgát és a lisztes keveréket. Ezeket óvatosan
összeforgatjuk. Egy 35 x 40 cm
- es tepsit sütőpapírral kibélelünk (vagy kikenjük és lisztezzük), majd 180 °-os sütőben készre sütjük, majd még melegen óvatosan feltekerjük
egy nyújtófára.
A krémhez a puldingport a tejjel és a cukorral felfőzzük. A vajat és a margarint
alaposan kihabosítjuk a porcukorral, majd a pudlingos krémmel összekeverjük.
Ketté osztjuk a krémet, az egyik felébe belekeverjük a van. aromát/port, a
másikba pedig a kakajóport.
A tésztát letekerjük, megkenjük a van. krémmel, majd a kakajós krémmel. A
tészta közepébe banánt teszünk és a tésztát feltekerjük. A tetejét csokimázzal
vonjuk be.
Ami még érdekelhet: