Elefántkönnycsepp rolád

2021.02.19

Hozzávalók:

  • 7 tojci
  • 140 g porcukor
  • 40 g kakaópor
  • 100 g rétesliszt
  • 1 ek olaj
  • ½ cs. sütőpor
Krém:
  • 3 dl tej
  • 3 púpos ek cukor
  • 1 cs. van. pudingpor
  • 150 g teavaj
  • 100 g margarin
  • 4 ek porcukor
  • 2-3 banán
  • 1 tk van. aroma/van. por
  • 1 lapos ek kakaópor

Tetejére:

  • csokimáz


A tojcikat szétválasztjuk, majd a fehérjéket kemény habbá verjük. A sárgákat habosra keverjük a cukorral és hozzáadjuk az olajat. A száraz hozzávalókat is összekeverjük. A habhoz adjuk a sárgát és a lisztes keveréket. Ezeket óvatosan összeforgatjuk. Egy 35 x 40 cm - es tepsit sütőpapírral kibélelünk (vagy kikenjük és lisztezzük), majd 180 °-os sütőben készre sütjük, majd még melegen óvatosan feltekerjük egy nyújtófára.
A krémhez a puldingport a tejjel és a cukorral felfőzzük. A vajat és a margarint alaposan kihabosítjuk a porcukorral, majd a pudlingos krémmel összekeverjük. Ketté osztjuk a krémet, az egyik felébe belekeverjük a van. aromát/port, a másikba pedig a kakajóport.
A tésztát letekerjük, megkenjük a van. krémmel, majd a kakajós krémmel. A tészta közepébe banánt teszünk és a tésztát feltekerjük. A tetejét csokimázzal vonjuk be.





Ami még érdekelhet:

© 2020 Éva receptjei. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el