Epres - túrós kocka
2021.04.21
Hozzávalók:
- 4 tojci
- 4 ek cukor
- 4 ek liszt
- ½ cs sütőpor
- 250 g túró
- 50 g (vagy ízlés szerint) porcukor
- 1 citromhéj
- 2 dl Meggle (tejszínhab)
- 1-2 cs fagyasztott eper
- 1 cs epres tortazselé

Az első 4 hozzávalóból piskótát sütünk.
A túrót elkeverjük a porcukorral és a citromhéjjal, majd beleforgatjuk a felvert Meggle-be (a tejszínhabról itt). Ezt rásimítjuk (hogy "érezze a törődést!" :D) a kihűlt piskótára. Erre rárakjuk az epret (amilyen sűrűn csak akarjuk), majd a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük a tortazselét.
Fontos: Akkor öntsük rá a zselét, ha már kezd hűlni, mert felkavarhatja a krémet!
Tipp: Érdemes a zselé habját leszedni, hogy ne legyen a sütin zavaros (így mi sem leszünk azok! :D)!