Epres - túrós kocka

2021.04.21

Hozzávalók:

  1. 4 tojci
  2. 4 ek cukor
  3. 4 ek liszt
  4. ½ cs sütőpor
  • 250 g túró
  • 50 g (vagy ízlés szerint) porcukor
  • 1 citromhéj
  • 2 dl Meggle (tejszínhab)
  • 1-2 cs fagyasztott eper
  • 1 cs epres tortazselé


Az első 4 hozzávalóból piskótát sütünk.

A túrót elkeverjük a porcukorral és a citromhéjjal, majd beleforgatjuk a felvert Meggle-be (a tejszínhabról itt). Ezt rásimítjuk (hogy "érezze a törődést!" :D) a kihűlt piskótára. Erre rárakjuk az epret (amilyen sűrűn csak akarjuk), majd a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük a tortazselét.

Fontos: Akkor öntsük rá a zselét, ha már kezd hűlni, mert felkavarhatja a krémet!

Tipp: Érdemes a zselé habját leszedni, hogy ne legyen a sütin zavaros (így mi sem leszünk azok! :D)!

© 2020 Éva receptjei. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el