Fagyi szelet
2021.02.01
Hozzávalók:
Tészta:
- 4 tojci
- 200 g porcukor
- 200 g liszt
- 150 g darált dió
- 1 cs. sütőpor
- 1 csipet só
- 10 ek víz
Krém:
- 3 tojcisárga
- 3 ek liszt
- 2,5 dl tej
- 150 g porcukor
- 250 g margarin
- 2 cs. van. cukor
-
5 dl tejszín (a tetejére)

A tojcik sárgáját a vízzel és a porcukorral keverjük simára, adjuk hozzá a
darált diót, valamint a sütőporral és a sóval elkevert lisztet. A tojcifehérjét
verjük habbá és óvatosan keverjük a masszához. Előmelegített sütőben 160°-on kb. 20 perc alatt megsütjük.
A krémhez a tejet keverjük el a liszttel és a tojcisárgával, majd főzzük sűrűre,
hagyjuk hűlni (közben azért kevergessük, hogy ne pillésedjen meg). Habverővel a
porcukrot, a van. cukrot és a margarint keverjük simára. Amikor a főzött krém langyosra
hűlt, a kettőt keverjük össze. Tegyük
a tésztára a krémet és a krémre a keményre
vert tejszínhabot. Tetszés szerint díszítjük. (Én kakajóport szórtam csak rá.)
Ami még érdekelhet: