Fagyi szelet

2021.02.01

Hozzávalók:

Tészta:

  • 4 tojci
  • 200 g porcukor
  • 200 g liszt
  • 150 g darált dió
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 csipet só
  • 10 ek víz

Krém:

  • 3 tojcisárga
  • 3 ek liszt
  • 2,5 dl tej
  • 150 g porcukor
  • 250 g margarin
  • 2 cs. van. cukor
  • 5 dl tejszín (a tetejére)

A tojcik sárgáját a vízzel és a porcukorral keverjük simára, adjuk hozzá a darált diót, valamint a sütőporral és a sóval elkevert lisztet. A tojcifehérjét verjük habbá és óvatosan keverjük a masszához. Előmelegített sütőben 160°-on kb. 20 perc alatt megsütjük.
A krémhez a tejet keverjük el a liszttel és a tojcisárgával, majd főzzük sűrűre, hagyjuk hűlni (közben azért kevergessük, hogy ne pillésedjen meg). Habverővel a porcukrot, a van. cukrot és a margarint keverjük simára. Amikor a főzött krém langyosra hűlt, a kettőt keverjük össze. Tegyük a tésztára a krémet és a krémre a keményre vert tejszínhabot. Tetszés szerint díszítjük. (Én kakajóport szórtam csak rá.)






Ami még érdekelhet:

© 2020 Éva receptjei. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el