Fánk mindenképp

2020.11.27

Hozzávalók:

  • 500 g liszt
  • 1 tojci
  • csipet só
  • 4 ek olvasztott vaj
  • 1 élesztő
  • 2-2,5 dl langyos tej
  • 2 ek cukor
  • olaj a sütéshez


Az átszitált liszthez adjuk hozzá a tojcit, sót, a felfuttatott élesztőt és jól keverjük össze. A végén még kanalanként az olvasztott vajat is. Jól összegyúrjuk, majd meleg helyen 1 órát kelesztjük. (csak nehogy altatót énekeljünk, mert attól nem fog kelni! :D) 1 cm vékonyra nyújtjuk, félbehajtjuk, ismét kinyújtjuk és ezt még kétszer-háromszor megismételjük. Kiszaggatva még fél órát kelesztjük. Forró olajban kisütjük.

Élesztő nélküli verzió:

Hozzávalók:

  • 500 g liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 2 tojci
  • 340 g joghurt
  • 100 g porcukor
  • olaj a sütéshez


Elkeverjük a joghurtban a tojcit és a cukrot, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet. Jól összedolgozzuk és ujjnyi vastagra kinyújtjuk, kiszaggatjuk és forró olajban kisütjük. Gyorsan sül, szóval ne hagyjuk magára! :)






Ami még érdekelhet:

© 2020 Éva receptjei. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el