Fánk mindenképp
2020.11.27
Hozzávalók:
- 500 g liszt
- 1 tojci
- csipet só
-
4 ek olvasztott vaj
- 1 élesztő
- 2-2,5 dl
langyos tej
- 2 ek cukor
- olaj a sütéshez
Az átszitált liszthez adjuk hozzá a tojcit, sót, a felfuttatott élesztőt és
jól keverjük össze. A végén még kanalanként az olvasztott vajat is. Jól
összegyúrjuk, majd meleg helyen 1 órát kelesztjük. (csak nehogy altatót
énekeljünk, mert attól nem fog kelni! :D) 1 cm vékonyra nyújtjuk,
félbehajtjuk, ismét kinyújtjuk és ezt még kétszer-háromszor megismételjük. Kiszaggatva
még fél órát kelesztjük. Forró olajban kisütjük.

Élesztő nélküli verzió:
Hozzávalók:
- 500 g liszt
- 1 cs sütőpor
- 2 tojci
- 340 g joghurt
- 100 g porcukor
- olaj a sütéshez
Elkeverjük a joghurtban a tojcit és a cukrot, majd hozzáadjuk a sütőporos
lisztet. Jól összedolgozzuk és ujjnyi vastagra kinyújtjuk, kiszaggatjuk és
forró olajban kisütjük. Gyorsan sül, szóval ne hagyjuk magára! :)
Ami még érdekelhet: