Feketeerdő desszert
2020.12.14
Hozzávalók:
- 5 tojci
- 5 ek cukor
- 3,5 ek finomliszt
- 1,5 ek kakajópor
- 1 csipet só
-
1 cs főzős csokiöntet por
- 3,5 dl tej
- 2 ek cukor
- 2 ek rum
- 250 g mascarpone
- 1 cs van. pudingpor
- 5 dl tej
- 4 ek cukor
- 3 dl habtejszín
- rumba áztatott meggy
- csokiforgács
Az első 5 hozzávalóból piskótát sütünk, ha kihűlt, kb. 2x2 cm-es kockákra
vágjuk.
A csokiöntethez megfőzzük a 3,5 dl tejben elkevert öntetport és a 2 ek cukrot. Ha kihűlt,
teszünk bele 2 ek rumot (ízlés szerint).
A krémhez 1-2 dl
tejbe elkeverjük a van. pudingport és a cukrot, a többi tejet felhevítjük. Ha a
tej forr, hozzáöntjük a keveréket és készre főzzük. Ha kicsit kihűlt, belekeverjük
a mascarponét és a felvert tejszínt.
Rétegezés: krém, piskóta, rumba áztatot meggy, csokiöntet... Felülre krém jön. Meggyel
és csokiforgáccsal díszítjük.
Ami még érdekelhet: