Feketeerdő desszert

2020.12.14

Hozzávalók:

  1. 5 tojci
  2. 5 ek cukor
  3. 3,5 ek finomliszt
  4. 1,5 ek kakajópor
  5. 1 csipet só
  • 1 cs főzős csokiöntet por
  • 3,5 dl tej
  • 2 ek cukor
  • 2 ek rum
  • 250 g mascarpone
  • 1 cs van. pudingpor
  • 5 dl tej
  • 4 ek cukor
  • 3 dl habtejszín
  • rumba áztatott meggy
  • csokiforgács

Az első 5 hozzávalóból piskótát sütünk, ha kihűlt, kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk.
A csokiöntethez megfőzzük a 3,5 dl tejben elkevert öntetport és a 2 ek cukrot. Ha kihűlt, teszünk bele 2 ek rumot (ízlés szerint).
A krémhez 1-2 dl tejbe elkeverjük a van. pudingport és a cukrot, a többi tejet felhevítjük. Ha a tej forr, hozzáöntjük a keveréket és készre főzzük. Ha kicsit kihűlt, belekeverjük a mascarponét és a felvert tejszínt.
Rétegezés: krém, piskóta, rumba áztatot meggy, csokiöntet... Felülre krém jön. Meggyel és csokiforgáccsal díszítjük.





Ami még érdekelhet:

© 2020 Éva receptjei. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el