Gesztenyetorta
2020.12.21
Hozzávalók:
- 9 tojci
- 9 ek cukor
- 9 ek liszt
- 1 cs sütőpor
- 1 cs. van. pudingpor
- 2,5 dl tej
- 25 g porcukor
- 250 g gesztenyepüré massza
- 5 dl Hulala/Meggle (habtejszín)

Az első 4 hozzávalóból piskótatésztát sütünk tortaformában. Ha kihűlt, szétvágjuk
3 lapra.
A krémhez a pudingot megfőzzük a tejben, kicsit kihűtjük, hozzáadjuk a
porcukrot és 200 g-ot a gesztenyepüréből, ezt jól elkeverjük.
3 dl tejszínből habot verünk
és hozzáadjuk a van. krémhez. Ezzel megkenjük a lapokat.
A megmaradt tejszínt
felverve a tetejére tesszük és az 50 g gesztenyepürével díszítjük. Én meggyszemeket is használtam. =)
Ami még érdekelhet: