Grízgombóc joghurtöntettel

2021.04.16

Hozzávalók:

  • 1 l tej
  • 6 ek cukor
  • 1 cs. van. cukor
  • 12 ek búzadara
  • 1 kk só
  • 100 g vaj/margarin
  • 2 tojcisárga
  • zsemlemorzsa (szükség szerint)
  • ½ üveg meggybefőtt

Az öntethez:

  • 2 kispohár natúr joghurt
  • 4 ek meggylé

A tejbe beletesszük a cukrot, a van. cukrot, a búzadarát és a sót, ezt csomómentesen készre főzzük. Még melegen hozzákeverjük a vajat/margarint, kicsit meghűlve a tojcisárgáját is. Ha nem elég sűrű, adunk hozzá kb. 2-3 ek zsemlemorzsát. Vizes kézzel csippentünk a masszából, közepébe 2-3 szem meggyet teszünk és gombócokat formázunk belőle. Forrásban lévő sós vízben kifőzzük. Ha feljön a víz tetejére, elkészült. Szűrőkanállal vegyük ki és helyezzük egy tálra, hogy ne ragadjanak össze.
Az öntethez a joghurthoz keverjük a meggylevet és ezzel meglocsolva tálaljuk a grízgombócokat (én meghagytam még pár szem meggyet is a tetejére). Mandulaforgáccsal és fahéjjal is fokozható. ;)





Ami még érdekelhet:

© 2020 Éva receptjei. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el