Gyümölcsös rizskocka

2020.11.11

Hozzávalók:

  1. 5 tojci
  2. 5 ek cukor
  3. 5 ek liszt
  4. 1 cs. sütőpor

A krémhez:

  • 400 g rizs
  • 1 l tej
  • 2 cs. van. cukor
  • 1 citromhéj
  • ½ l tejszín (Meggle)
Tetejére:
  • gyümölcs
  • tortazselé

Az első 4 hozzávalóból piskótát sütünk.
A rizsre annyi vizet tegyünk, hogy ellepje és feltesszük főni. Mikor a víz elfőtt, felöntjük tejjel és hozzáadjuk a van. cukrot és a citromhéjat. Készre főzzük.
A tejszínt felverjük és hozzáadjuk a kihűlt rizshez. Ha nem elég édes, cukrozhatjuk. (Ha nem édesített tejszínt használunk, amikor felverjük, tegyünk hozzá egy kis porcukrot.) Ezt a kihűlt piskótára kenjük és bepakoljuk a tetejét gyümölccsel (én meggyet használtam). Megcsináljuk a zselét a csomagoláson leírtak szerint és a süti tetejére öntjük. Ha a zselé megdermed, hűtőbe rakjuk pihenni.

Fontos: Akkor öntsük rá a zselét, ha már kezd hűlni, mert felkavarhatja a krémet!

Tipp: Érdemes a zselé habját leszedni, hogy ne legyen a sütin zavaros (így mi sem leszünk azok! :D)!





Ami még érdekelhet:

© 2020 Éva receptjei. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el