Gyümölcsös rizskocka
Hozzávalók:
- 5 tojci
- 5 ek cukor
- 5 ek liszt
- 1 cs. sütőpor
A krémhez:
- 400 g rizs
- 1 l tej
- 2 cs. van. cukor
- 1 citromhéj
- ½ l tejszín (Meggle)
- gyümölcs
- tortazselé

Az első 4 hozzávalóból piskótát sütünk.
A rizsre annyi vizet tegyünk, hogy ellepje és feltesszük főni. Mikor a víz elfőtt,
felöntjük tejjel és hozzáadjuk a van. cukrot és a citromhéjat. Készre
főzzük.
A tejszínt felverjük és hozzáadjuk a kihűlt rizshez. Ha nem elég édes,
cukrozhatjuk. (Ha nem édesített tejszínt használunk, amikor felverjük, tegyünk
hozzá egy kis porcukrot.) Ezt a kihűlt piskótára kenjük és bepakoljuk a tetejét
gyümölccsel (én meggyet használtam). Megcsináljuk a zselét a csomagoláson
leírtak szerint és a süti tetejére öntjük. Ha a zselé megdermed, hűtőbe
rakjuk pihenni.
Fontos: Akkor öntsük rá a zselét, ha már kezd hűlni, mert felkavarhatja a krémet!
Tipp: Érdemes a zselé habját leszedni, hogy ne legyen a sütin zavaros (így mi sem leszünk azok! :D)!
Ami még érdekelhet: