Habos-csokis kocka
2021.02.08
Hozzávalók:
Tészta:
- 1,5 dl tejföl
- 1 tojci
- 1 kk szódabikarbóna
- 5 ek liszt
- 5 ek krist. cukor
- 5 ek kakaó
- 2-3 ek tej
Krém:
- 2 cs. csokipudlingpor
- 0,5 l tej
- 3 ek kakaópor
- 1 ek rumaroma
- 200 g porcukor
- 200 g margarin
- 2 cs. van. cukor
- 1 cs. babapiskóta
Tetejére:
- 3,5 dl tejszínhab
- reszelt csoki

A tészta száraz hozzávalóit összekeverjük, hozzáadjuk a tejfölt, a szétvert
tojcit, a tejet, miután ezt simára kevertük, kikent és kilisztezett tepsiben, előmelegített
sütőben 170°-on kb. 15 perc alatt megsütjük. Ha megsült, hagyjuk kihűlni.
A pudlingporból és a tejből a van. cukorral csinálunk egy jó sűrű
puldingalapot, amit langyosra hűtünk, majd hozzáadjuk a vajban kikevert
porcukrot és kakaóport, végül a rumaromát. Ennek a krémnek a 2/3-át rákenjük a
tésztára, erre jön egy sor babapiskóta, a maradék (1/3) krém és a kemény habbá
vert tejszín. Tetszőlegesen díszíthetjük - vagy reszelt csokival vagy
csokisünivel (én az utóbbival szórtam meg). Lehűlve szeleteljük.
Ami még érdekelhet:


