Hófehér díszek

2020.12.05

Hozzávalók:

  • 1 egység keményítő
  • 2 egység szódabikarbóna
  • 1 és ¼ egység víz


Egy egység lehet egy csésze, pohár, valamilyen mérőedény, stb. Én csészét használtam. A fenti 3 hozzávalót összekeverjük egy lábasban, majd kis lángon, állandó kavarással főzzük. Ez szépen kezd besűrűsödni, amikor már teljesen összeáll, még egy kicsit hagyjuk és kavarunk rajta párat. Ezt a gyurmafélét alufóliába tesszük, jól becsomagoljuk és hagyjuk hűlni, így tuti, hogy nem szárad ki! (Kicsit lekozmál a lábas aljára, de nem kell megijedni! :D Beáztatva a lábast könnyen lejön.)
Miután kihűlt, kezdhetjük is gyurmázni. Kinyújtjuk kb. 2 mm-re, formákat szaggatunk belőle és egy toll végével (ahol kijön a tinta) vagy szipókával (ha nagyobb lyukat szeretnénk) kiszúrjuk. (Ezen keresztül fűzhetjük majd bele a cérnát a felakasztáshoz.) Helyezzük egy tálcára és hagyjuk jól megszáradni. (Ez lehet vastagságtól függően 2-3 nap is.) Hogy jobban száradjon, bizonyos időközönként forgassuk!

A végeredmény: nagyon szép, enyhén csillogó, hófehér dísz.

Tipp: Nem csak fára tehetjük, de ajándékot is díszíthetünk vele! =)

© 2020 Éva receptjei. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el