Kakaós-kókuszos mézes
Hozzávalók:
Tészta:
- 400 g simaliszt
- ½ cs. sütőpor
- 3 ek kakajópor
- 3 mk szódabikarbóna
- 100 g porcukor
- 200 g margarin
- 2 db tojci
- 3 ek méz
Krém:
- 1,5 cs. van. pudingpor
- 4 ek liszt
- 2 cs. van. cukor
- 5 dl tej
- 1 tk rumaroma
- 3 ek kókuszreszelék
- 2 ek méz
-
50 g porcukor
- 250 g margarin
Tetejére:
- 50 g tejcsoki
- 1 tk olaj


A tésztához a lisztet, a kakajóport és a sütőport 1 tálba szitáljuk,
hozzáadjuk a szódabikarbónát, a porcukrot, a szobahőmérsékletű margarint és kézzel
összemorzsoljuk. Hozzátesszük az elkevert tojcikat és a mézet is, jól összegyúrjuk
és hűtőbe tesszük, hogy formázhatóbb legyen. Kb. 20 perc után kivesszük, 4
egyenlő részre osztjuk és a részeket egyenként kinyújtva kikent és lisztezett tepsi
hátán előmelegített sütőben 150°-on kb. 10
perc alatt megsütjük.
(Ahogy kivesszük a megsültet, a következő tészta előtt nem kell újra kikenni és
lisztezni a tepsit! :))
A krémhez a pudingporból, lisztből, a van. cukorból és a tejből sűrű krémet főzünk.
Langyosra hűtjük, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, rumaromát és a mézet, majd a porcukorral
alaposan kikevert lágy margarint is.
Minden lapot megkenünk krémmel és egymásra pakoljuk.
A csokit felolvasztjuk az olajjal és a tetejére csurgatjuk. Egy éjszakát
pihentetjük a hűtőben, majd másnap szeleteljük. =)
Ami még érdekelhet: