Kakaós-kókuszos mézes

2021.03.22

Hozzávalók:

Tészta:

  • 400 g simaliszt
  • ½ cs. sütőpor
  • 3 ek kakajópor
  • 3 mk szódabikarbóna
  • 100 g porcukor
  • 200 g margarin
  • 2 db tojci
  • 3 ek méz

Krém:

  • 1,5 cs. van. pudingpor
  • 4 ek liszt
  • 2 cs. van. cukor
  • 5 dl tej
  • 1 tk rumaroma
  • 3 ek kókuszreszelék
  • 2 ek méz
  • 50 g porcukor
  • 250 g margarin

Tetejére:

  • 50 g tejcsoki
  • 1 tk olaj

A tésztához a lisztet, a kakajóport és a sütőport 1 tálba szitáljuk, hozzáadjuk a szódabikarbónát, a porcukrot, a szobahőmérsékletű margarint és kézzel összemorzsoljuk. Hozzátesszük az elkevert tojcikat és a mézet is, jól összegyúrjuk és hűtőbe tesszük, hogy formázhatóbb legyen. Kb. 20 perc után kivesszük, 4 egyenlő részre osztjuk és a részeket egyenként kinyújtva kikent és lisztezett tepsi hátán előmelegített sütőben 150°-on kb. 10 perc alatt megsütjük. (Ahogy kivesszük a megsültet, a következő tészta előtt nem kell újra kikenni és lisztezni a tepsit! :))
A krémhez a pudingporból, lisztből, a van. cukorból és a tejből sűrű krémet főzünk. Langyosra hűtjük, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, rumaromát és a mézet, majd a porcukorral alaposan kikevert lágy margarint is.
Minden lapot megkenünk krémmel és egymásra pakoljuk.
A csokit felolvasztjuk az olajjal és a tetejére csurgatjuk. Egy éjszakát pihentetjük a hűtőben, majd másnap szeleteljük. =)







Ami még érdekelhet:

© 2020 Éva receptjei. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el