Kakukkfű szirup

2021.02.03
Hozzávalók:
  • 150 g cukor
  • 3 dl víz
  • 2,5 dl méz
  • 1 nagy csokor kakukkfű

A cukrot borostyánszínűre karamellizáljuk, majd folyamatos keverés mellett beleöntjük a vizet (a karamell "kővé" válik, de nem kell megijedni, majd elolvad!). Felforraljuk és beletesszük a kakukkfüvet. Lefedve hagyjuk 20 percig, hadd ázzon a növény. A mézet kiszedjük egy edénybe, a meleg kakukkfüves lével kicsit hígítjuk, hogy feloldódjon. Amikor langyosra hűlt a szirup, hozzáadjuk a mézet. Kb. 1 óra után vegyük ki az ágakat, az aprított kakukkfüvet lehet csak 2 nap után leszűrni. Aztán mehet kis üvegekbe és a hűtőbe. Köhögés esetén napi 3x1 evőkanállal kell bevenni.

Tipp: ugyanezt a receptet használva meg lehet csinálni zsályával is. Ebben az esetben kicsit kevesebb lesz a mennyisége, mivel a levelek nagyon magukba szívják, de így is érdemes, mert sokmindenre jó a zsálya is! ;) (Én megcsináltam és jó lett! =))





Ami még érdekelhet:

© 2020 Éva receptjei. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el