Karamell szelet
2020.10.21
Hozzávalók:
- 200 g cukor
- 150 g liszt
- 1 dl tej
- 4 tojci
- ½ cs sütőpor
- 2 db 3in1 kávé
- 1 dl étolaj
- 2 cs karamellás pudingpor
- 5 dl tej
- 200 g Rama margarin/vaj
- 150 g porcukor
- 4dl tejszínhab

A tojcik fehérjét félig felverve lassan beletesszük a cukrot. Ha
kemény habbá vertük, hozzáadjuk a sárgáját, amit szintén jól eldolgozunk, majd
a lisztben elkevert sütőport és kávét. Legvégül hozzáöntjük az olajat és a
tejet is. Közepes tepsibe öntve 180°-on megsütjük.
A krémhez a pudingot a tejben megfőzzük, majd folytonosan keverve
kicsit kihűtjük. A Ramát/vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a pudingot
és a kihűlt tészta tetejére simítjuk érezve a törődést. ;)
A tejszínt felverjük és a krémre kenjük.
Én díszítésképp pici színes cukorkákat
szórtam rá.
- 2 tk karamell pudingot
- 3 tk cukorral
- 2 tk étolajjal és
- kb 1-1,5 dl
vízzel
felfőzünk, a tejszínre csurgatjuk és egy pálcikával vagy villával belecirógatjuk a habba, hogy szép márványmintás legyen.