Karamell szelet

2020.10.21

Hozzávalók:

  • 200 g cukor
  • 150 g liszt
  • 1 dl tej
  • 4 tojci
  • ½ cs sütőpor
  • 2 db 3in1 kávé
  • 1 dl étolaj
Krémhez:
  • 2 cs karamellás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 200 g Rama margarin/vaj
  • 150 g porcukor
Tetejére:
  • 4dl tejszínhab

A tojcik fehérjét félig felverve lassan beletesszük a cukrot. Ha kemény habbá vertük, hozzáadjuk a sárgáját, amit szintén jól eldolgozunk, majd a lisztben elkevert sütőport és kávét. Legvégül hozzáöntjük az olajat és a tejet is. Közepes tepsibe öntve 180°-on megsütjük.
A krémhez a pudingot a tejben megfőzzük, majd folytonosan keverve kicsit kihűtjük. A Ramát/vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a pudingot és a kihűlt tészta tetejére simítjuk érezve a törődést. ;)

A tejszínt felverjük és a krémre kenjük.
Én díszítésképp pici színes cukorkákat szórtam rá.

Tipp: Így is díszíthetjük:
  • 2 tk karamell pudingot
  • 3 tk cukorral
  • 2 tk étolajjal és
  • kb 1-1,5 dl vízzel
    felfőzünk, a tejszínre csurgatjuk és egy pálcikával vagy villával belecirógatjuk a habba, hogy szép márványmintás legyen.
© 2020 Éva receptjei. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el