Képviselőfánk
Hozzávalók:
- 2 dl (200 g) víz
- 200 g margarin
- 200 g liszt
- 1 kk. cukor
- 1 kk. só
- kb. 5 tojci
- 1 cs. vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 150 g cukor
- 2 tojcifehérje
- kb. 400 ml Meggle/habtejszín

A vízbe tesszük a margarint, a sót, a cukrot és felforraljuk, aztán (még a tűzön) hozzáadjuk a lisztet. Ebből csinálunk egy sűrű rántást. Egy másik tálba áttéve a tésztát, öntsük hozzá lassan a már elkevert tojásokat. Figyeljünk, hogy ne legyen túl sűrű, se túl lágy a tészta. Ezt beletöltve habzsákba, sütőpapírra kis halmokat nyomunk és 180°-on 15-20 perc alatt sütjük, majd kicsit levéve a fokot, légkeverésesen még hagyjuk kb. 10 percig.
A krémhez felfőzzük a pudingport a cukorral és a tejjel. Ha kicsit lehűlt, hozzákeverjük a habbá vert tojcifehérjét. A ketté vágott fánkokat először ezzel kenjük meg (vagy habzsákkal is belenyomhatjuk), majd a felvert tejszínhabbal (ehhez ajánlás: A habtejszín). Rátesszük a kalapjukat és megszórhatjuk porcukorral (ahogy én is tettem), olvaszthatunk rá csokit is, esetleg karamell is mehet a tetejére. :)
