Képviselőfánk

2020.10.05

Hozzávalók:

  • 2 dl (200 g) víz
  • 200 g margarin
  • 200 g liszt
  • 1 kk. cukor
  • 1 kk. só
  • kb. 5 tojci
  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 150 g cukor
  • 2 tojcifehérje
  • kb. 400 ml Meggle/habtejszín


A vízbe tesszük a margarint, a sót, a cukrot és felforraljuk, aztán (még a tűzön) hozzáadjuk a lisztet. Ebből csinálunk egy sűrű rántást. Egy másik tálba áttéve a tésztát, öntsük hozzá lassan a már elkevert tojásokat. Figyeljünk, hogy ne legyen túl sűrű, se túl lágy a tészta. Ezt beletöltve habzsákba, sütőpapírra kis halmokat nyomunk és 180°-on 15-20 perc alatt sütjük, majd kicsit levéve a fokot, légkeverésesen még hagyjuk kb. 10 percig.

A krémhez felfőzzük a pudingport a cukorral és a tejjel. Ha kicsit lehűlt, hozzákeverjük a habbá vert tojcifehérjét. A ketté vágott fánkokat először ezzel kenjük meg (vagy habzsákkal is belenyomhatjuk), majd a felvert tejszínhabbal (ehhez ajánlás: A habtejszín). Rátesszük a kalapjukat és megszórhatjuk porcukorral (ahogy én is tettem), olvaszthatunk rá csokit is, esetleg karamell is mehet a tetejére. :)

© 2020 Éva receptjei. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el