Tejes-vajas kifli

2020.12.09

Hozzávalók:

  • 2,4 dl tej
  • élesztő
  • 20 g cukor
  • 800 g simaliszt
  • 200 g víz
  • 200 g lágy vaj
  • 20 g só

A meleg tejbe rakunk egy kis cukrot és 10 perc alatt felfuttatjuk a belemorzsolt élesztőt.
(Ha instant élesztőt használunk, akkor nem futtatjuk fel, csak simán hozzákeverjük a tejjel együtt a többi anyaghoz.)
Egy nagyobb tálba tesszük a lisztet, a sót, a cukrot, a lágy vajat, a felfuttatott élesztőt (vagy instant élesztőt és a tejet), hozzáadjuk a vizet és összedagasztjuk. Hagyjuk 1 órát kelni.
A tésztát kerekre nyújtjuk és 8 szeletre vágjuk (mint a pizzát). Az egyes szeleteket is kicsit kinyújtjuk, majd alulról felfelé feltekerjük. Csinálhatjuk egyenesre vagy hajlítottra is a kifliket. Vajjal kikent és lisztezett tepsiben még fél órát hagyjuk kelni, tetejét lekenjük tejjel (ettől lesz ropogósabb a burka :)) és előmelegített sütőben 180°-on sütjük kb. 20 percig.






Ami még érdekelhet:

© 2020 Éva receptjei. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el