Tejes-vajas kifli

Hozzávalók:
- 2,4 dl tej
- élesztő
- 20 g cukor
- 800 g simaliszt
- 200 g víz
- 200 g lágy vaj
- 20 g só
A meleg tejbe rakunk egy kis cukrot
és 10 perc alatt felfuttatjuk a belemorzsolt élesztőt.
(Ha instant élesztőt használunk, akkor nem futtatjuk fel, csak simán
hozzákeverjük a tejjel együtt a többi anyaghoz.)
Egy nagyobb tálba tesszük a lisztet, a sót, a cukrot, a lágy vajat, a
felfuttatott élesztőt (vagy instant élesztőt és a tejet), hozzáadjuk a vizet és
összedagasztjuk. Hagyjuk 1 órát kelni.
A tésztát kerekre nyújtjuk és 8 szeletre vágjuk (mint a pizzát). Az egyes
szeleteket is kicsit kinyújtjuk, majd alulról felfelé feltekerjük. Csinálhatjuk
egyenesre vagy hajlítottra is a kifliket. Vajjal kikent és lisztezett tepsiben
még fél órát hagyjuk kelni, tetejét lekenjük tejjel (ettől lesz ropogósabb a
burka :)) és előmelegített
sütőben 180°-on sütjük kb. 20 percig.

Ami még érdekelhet: