Kókuszkocka

2020.11.09

Hozzávalók:

  • 400 g liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 80 g vaj
  • 250 g porcukor
  • 2 tojci
  • 3 ek méz
  • 2 dl tej

Mázhoz:

  • 250 g vaj
  • 250 g porcukor
  • 3 ek kakaópor
  • 8 ek tej
  • ½ dl rum/1 tk rumaroma

Forgatáshoz:

  • 150-200 g kókuszreszelék

A vajat és a cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a tojcikat, a mézet, a sütőporos lisztet és végül a tejet. A tésztát kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük és 180°-on 20-30 percig sütjük.
A mázhoz a vajat, a cukrot és a kakajóport kikeverjük, hozzáadjuk a tejet, majd az egészet összemelegítjük, amíg a vaj el nem olvad, majd beletesszük (ha még előtte nem ittuk meg ;)) a rumot. (Megsúgom, hogy jobb a rum, mert az nem lehet rumlott! :D)
Ha kihűlt a tészta, felvágjuk négyzetekre, megmártjuk őket a kakajós mázba, majd meghemperegtetjük a kókuszreszelékben és KÉSZ! Yupiyupiyééé! :D
Végül hűtőbe tesszük. :)





Ami még érdekelhet:

© 2020 Éva receptjei. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el