Kókuszkocka
2020.11.09
Hozzávalók:
- 400 g liszt
- 1 cs. sütőpor
- 80 g vaj
- 250 g porcukor
- 2 tojci
- 3 ek méz
- 2 dl tej
Mázhoz:
- 250 g vaj
- 250 g porcukor
- 3 ek kakaópor
- 8 ek tej
- ½ dl rum/1 tk rumaroma
Forgatáshoz:
- 150-200 g kókuszreszelék
A vajat és a cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a tojcikat, a mézet, a
sütőporos lisztet és végül a tejet. A tésztát kivajazott, kilisztezett tepsibe
öntjük és 180°-on 20-30 percig sütjük.
A mázhoz a vajat, a cukrot és a kakajóport kikeverjük, hozzáadjuk a tejet, majd
az egészet összemelegítjük, amíg a vaj el nem olvad, majd beletesszük (ha még
előtte nem ittuk meg ;)) a rumot. (Megsúgom,
hogy jobb a rum, mert az nem lehet rumlott! :D)
Ha kihűlt a tészta, felvágjuk négyzetekre, megmártjuk őket a kakajós mázba,
majd meghemperegtetjük a kókuszreszelékben és KÉSZ! Yupiyupiyééé! :D
Végül hűtőbe tesszük. :)

Ami még érdekelhet: