Krémes meggyes
Tészta:
- 6 tojci
- 4 ek cukor
- 7 ek víz
- 8 ek liszt
- 1 cs sütőpor
- 1 cs van. cukor
- 4 ek kakajópor
Krém:
- 6 dl tej
- 2 cs van. puldingpor
- 4 tojcisárga
- 1 cs. van. cukor
- 5 dl habtejszín (Meggle)
Tetejére:
- 1 üveg meggybefőtt (7 dcl)
- 5 ek. meggylekvár
- csokireszelék

A tésztához a tojcik sárgáját kikeverjük a cukorral és a van. cukorral,
belemérjük a vizet, összedolgozzuk, beleszitáljuk a liszt-sütőpor-kakajópor
elegyét és alaposan kikeverjük. A tojcik fehérjét kemény habbá verjük,
beleforgatjuk a tésztába, vajazott-lisztezett tepsiben, előmelegített sütőben 160 °C-on kb. 15 perc alatt megsütjük.
A tejjel elkeverjük a pudlingport, a van. cukrot, a 4 tojcisárgáját és sűrű
kémet főzünk. Langyosra hűtjük. A tejszínt felverjük és beleforgatjuk a krémbe,
kivéve pár ek habot, amit meghagyunk a tetejére díszítésnek.
A piskótát félbevágjuk, az egyik lapot megkenjük dzsemmel, a krém felével, megszórjuk meggyel. Rá a másik lap, megint dszem, krém, meggy és csokireszeléket hintünk rá, ill. tejszínhabbal díszítjük. =)
Ami még érdekelhet: