Krémes meggyes

2021.03.15
Hozzávalók:

Tészta:

  • 6 tojci
  • 4 ek cukor
  • 7 ek víz
  • 8 ek liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 1 cs van. cukor
  • 4 ek kakajópor

Krém:

Tetejére:

  • 1 üveg meggybefőtt (7 dcl)
  • 5 ek. meggylekvár
  • csokireszelék

A tésztához a tojcik sárgáját kikeverjük a cukorral és a van. cukorral, belemérjük a vizet, összedolgozzuk, beleszitáljuk a liszt-sütőpor-kakajópor elegyét és alaposan kikeverjük. A tojcik fehérjét kemény habbá verjük, beleforgatjuk a tésztába, vajazott-lisztezett tepsiben, előmelegített sütőben 160 °C-on kb. 15 perc alatt megsütjük.
A tejjel elkeverjük a pudlingport, a van. cukrot, a 4 tojcisárgáját és sűrű kémet főzünk. Langyosra hűtjük. A tejszínt felverjük és beleforgatjuk a krémbe, kivéve pár ek habot, amit meghagyunk a tetejére díszítésnek.
A piskótát félbevágjuk, az egyik lapot megkenjük dzsemmel, a krém felével, megszórjuk meggyel. Rá a másik lap, megint dszem, krém, meggy és csokireszeléket hintünk rá, ill. tejszínhabbal díszítjük. =)






Ami még érdekelhet:

© 2020 Éva receptjei. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el