Krumplikarikák

2021.03.31

Hozzávalók:

  • 2 ek vaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 tk chili/csemegepaprika
  • ½ pohár víz
  • ½ tk só
  • csipet bors
  • 2 csipet paprikapor
  • 2-3 db nagyobb krumpli
  • 2-3 ek petrezselyemzöld
  • ½ csésze gríz
  • ½ csésze liszt
  • olaj a sütéshez

Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, megpirítjuk benne a fokhagymát és a kis kockára vágott paprikát, hozzáadjuk a vizet, bele a sót, borsot, fűszerpaprikát. Ha már puha a paprika, tegyük hozzá a kicsire reszelt (nyers) krumplit, az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd a grízt és pirítsuk meg. Ha már jó sűrűre összeállt, levesszük a tűzről, kicsit hűlni hagyjuk, hozzászórjuk a lisztet és jól összegyúrjuk. (Ha igényelne még lisztet, mert nagyon lágy, nyugodtan tegyünk hozzá.) ½ cm vékonyra nyújtjuk, kiszaggatjuk tetszőleges formájúra és bő olajban arany színűre sütjük. Tartárral/kecsuppal tálalhatjuk. :)







Ami még érdekelhet:

© 2020 Éva receptjei. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el