Krumplikarikák
2021.03.31
Hozzávalók:
- 2 ek vaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 tk chili/csemegepaprika
- ½ pohár víz
- ½ tk só
- csipet bors
- 2 csipet paprikapor
- 2-3 db nagyobb krumpli
- 2-3 ek petrezselyemzöld
-
½ csésze gríz
- ½ csésze liszt
- olaj a sütéshez

Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, megpirítjuk benne a fokhagymát és a kis kockára vágott paprikát, hozzáadjuk a vizet, bele a sót, borsot, fűszerpaprikát. Ha már puha a paprika, tegyük hozzá a kicsire reszelt (nyers) krumplit, az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd a grízt és pirítsuk meg. Ha már jó sűrűre összeállt, levesszük a tűzről, kicsit hűlni hagyjuk, hozzászórjuk a lisztet és jól összegyúrjuk. (Ha igényelne még lisztet, mert nagyon lágy, nyugodtan tegyünk hozzá.) ½ cm vékonyra nyújtjuk, kiszaggatjuk tetszőleges formájúra és bő olajban arany színűre sütjük. Tartárral/kecsuppal tálalhatjuk. :)
Ami még érdekelhet: