Krumplilángos
2020.11.25
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 300-350 g
simaliszt
- 1 tojcisárga
- 1 ek olaj
- 2 tk só

A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk, majd sós vízben puhára főzzük. A vizet
leöntjük, lecsepegtetjük és összetörjük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a sót, a lisztet,
a tojcisárgát, olajat. Puha tésztát gyúrunk belőle és lisztes deszkára
borítjuk. Rudat formázunk és kb. ujjnyi darabokat vágunk le belőle. Palacsinta nagyságúra
és 2 mm vékonyra nyújtjuk, ezt palacsintasütőben kisütjük, melyet minden lángos
előtt átkenünk kevés olajjal.

Tippnek egy másik verzió: Ugyanebből a tésztából, csak ujjnyi vastagságra sodorva, készíthetünk angyalbögyörőt/nudlit is. (Miután felvágtuk, kifőzzük és mikor feljött a tetejére, kivesszük, átmossuk és beleforgatjuk a vajban pirított prézlibe.) ;)
Ami még érdekelhet: