Krumplilángos

2020.11.25

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 300-350 g simaliszt
  • 1 tojcisárga
  • 1 ek olaj
  • 2 tk só

A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk, majd sós vízben puhára főzzük. A vizet leöntjük, lecsepegtetjük és összetörjük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a sót, a lisztet, a tojcisárgát, olajat. Puha tésztát gyúrunk belőle és lisztes deszkára borítjuk. Rudat formázunk és kb. ujjnyi darabokat vágunk le belőle. Palacsinta nagyságúra és 2 mm vékonyra nyújtjuk, ezt palacsintasütőben kisütjük, melyet minden lángos előtt átkenünk kevés olajjal.


Tippnek egy másik verzió: Ugyanebből a tésztából, csak ujjnyi vastagságra sodorva, készíthetünk angyalbögyörőt/nudlit is. (Miután felvágtuk, kifőzzük és mikor feljött a tetejére, kivesszük, átmossuk és beleforgatjuk a vajban pirított prézlibe.) ;)






Ami még érdekelhet:

© 2020 Éva receptjei. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el