Lapcsánka/lepcsánka

2020.11.04

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 1-2 tojci
  • 2-3 gerezd fokhagyma  
  • 3/4 tk só
  • 3/4 tk bors  
  • 3/4 tk vegeta
  • 2-3 ek simaliszt

A nyers krumplit lereszeljük (bőven elég a nagyobb lyukú reszelőn), hozzátesszük a tojcit (én előre el szoktam keverni), a fokhagymanyomón áttört fokhagymát, a sót, a borsot, a vegetát és a lisztet. Jól kikeverjük és forró olajban kis halmokat rakunk belőle, picit szétnyomjuk és kisütjük. :)

Érdekesség: néhol borzaskának, tobzoskának, tócsninak is nevezik. =)





Ami még érdekelhet:
© 2020 Éva receptjei. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el