Lávasüti

2020.12.18

Hozzávalók:

  • 200 g keserű csoki (min. 70%)
  • 200 g vaj
  • 3 tojcisárga
  • 6 tojci
  • 160 g liszt
  • 160 g porcukor

A csokit vízgőz felett megolvasztjuk a vajjal és a tojcisárgákkal. A lisztet a cukorral és az egész tojcikkal ekeverjük.
A csokis masszát kicsit lehűlve összekeverjük a lisztessel és tetszőleges kibélelt formába öntjük (érdemes nem tele tölteni).

180°-os előmelegített sütőben kb. 5-10 percig sütjük. Figyeljük azért folyamatosan, mert ha a tetejét az ujjunkkal megnyomjuk és ha már ruganyos, de azért megmarad az ujjnak a nyoma, akkor pont jó. A lényeg, hogy kívül sült és ropogós, belül meg még folyós legyen.

Tipp: fagyival is ehetjük! :)





Ami még érdekelhet:

© 2020 Éva receptjei. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el