Lávasüti
2020.12.18
Hozzávalók:
- 200 g keserű csoki (min. 70%)
- 200 g vaj
- 3 tojcisárga
- 6 tojci
- 160 g liszt
- 160 g porcukor

A csokit vízgőz felett megolvasztjuk a vajjal és a tojcisárgákkal. A lisztet a
cukorral és az egész tojcikkal ekeverjük.
A csokis masszát kicsit lehűlve összekeverjük a lisztessel és tetszőleges
kibélelt formába öntjük (érdemes nem tele tölteni).
180°-os előmelegített sütőben kb. 5-10 percig sütjük. Figyeljük
azért folyamatosan, mert ha a tetejét az ujjunkkal megnyomjuk és ha már ruganyos,
de azért megmarad az ujjnak a nyoma, akkor pont jó. A lényeg, hogy kívül sült
és ropogós, belül meg még folyós legyen.
Tipp: fagyival is ehetjük! :)
Ami még érdekelhet: