Mazsolás kenyérke

Hozzávalók:
- 80 ml langyos tej
- 3 g élesztő
- 30 g
cukor
- 350 g simaliszt
- 5 g só
- 1 tojci
- 100 ml víz
- 50 g mazsola
A langyos tejbe teszünk egy pici cukrot, beleszórjuk az élesztőt és 10 perc alatt felfuttatjuk. A liszthez hozzátesszük a többi cukrot, sót, tojcit, vizet, a felfuttatott élesztőt és simává dolgozzuk. (Ha nagyon lágynak érezzük, szórhatunk még hozzá kis lisztet.) 1 órát meleg helyen, letakarva hagyjuk kelni. Ha megkelt, kiborítjuk a tálból és 4 részre osztjuk (ha kerek formában csináljuk, lehet 5 részre is), gömbölyűre sodorjuk, letakarva kb. 15 percig hagyjuk még kelni. A részeket egyenként kb. 3 mm vékonyra, oválisra nyújtjuk, az egyik felét hosszában bevagdossuk, beletesszük a mazsolát (nem kell előzőleg beáztatni) és alulról (ahol nincs bevagdosva) feltekerjük. Így lesz szép csíkos a külseje. Kiolajozott/kivajazott (kilisztezni nem kell) tepsi szélébe tesszük, betakarva még 1 órát hagyjuk kelni, a tetejét lekenjük tejjel és 170°-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. ♥ ;)
Ami még érdekelhet: