Mazsolás kenyérke

2021.04.26

Hozzávalók:


  • 80 ml langyos tej
  • 3 g élesztő
  • 30 g cukor
  • 350 g simaliszt
  • 5 g só
  • 1 tojci
  • 100 ml víz
  • 50 g mazsola


A langyos tejbe teszünk egy pici cukrot, beleszórjuk az élesztőt és 10 perc alatt felfuttatjuk. A liszthez hozzátesszük a többi cukrot, sót, tojcit, vizet, a felfuttatott élesztőt és simává dolgozzuk. (Ha nagyon lágynak érezzük, szórhatunk még hozzá kis lisztet.) 1 órát meleg helyen, letakarva hagyjuk kelni. Ha megkelt, kiborítjuk a tálból és 4 részre osztjuk (ha kerek formában csináljuk, lehet 5 részre is), gömbölyűre sodorjuk, letakarva kb. 15 percig hagyjuk még kelni. A részeket egyenként kb. 3 mm vékonyra, oválisra nyújtjuk, az egyik felét hosszában bevagdossuk, beletesszük a mazsolát (nem kell előzőleg beáztatni) és alulról (ahol nincs bevagdosva) feltekerjük. Így lesz szép csíkos a külseje. Kiolajozott/kivajazott (kilisztezni nem kell) tepsi szélébe tesszük, betakarva még 1 órát hagyjuk kelni, a tetejét lekenjük tejjel és 170°-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. ♥ ;)






Ami még érdekelhet:

© 2020 Éva receptjei. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el