Mintatekercs

2021.03.29

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 4 tojci
  • 60 ml tej
  • 50 ml olaj
  • 70 g liszt
  • 10 g kakaópor
  • 20 ml meleg víz
  • 70 g cukor
  • 1 tk citromlé

Krémhez:

  • 125 g lágy vaj
  • 60 g cukor
  • 40 ml víz
  • 1 citromkarika

A tojcikat szétválasztjuk. A sárgákhoz hozzákeverjük a tejet, az olajat és a lisztet. A kakaóport egy külön tálban elkeverjük a meleg vízzel.
A fehérjéket kemény habbá verjük a cukorral és a citromlével. Ennek a felét a sárga masszához, a másik felét a kakaós elegyhez keverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük előbb a sárga masszát, elegyengetjük, majd ráöntjük a barna habot és óvatosan szétkenjük. A kenőlapát végét belemártjuk a kiöntött masszánkba és anélkül, hogy kivennénk azt, először hosszában és széltében is keskeny hullámokat húzogatunk bele. Előmelegített sütőben 160°-on kb. 15 perc alatt megsütjük.
Miután a lapot - még melegen - kivettük a tepsiből, rakjunk a tetejére is egy sütőpapírt, aztán a papírt először az aljáról, majd egy tiszta sütőpapírra téve a tetejéről is óvatosan húzzuk le. A széleket vágjuk le, (legyen felül a kakaós rész) a feltekerendő rész elejét 1 cm-ként vágjuk kissé be (5 bevágás elég is), ezután próbáljuk kicsit feltekerni.
A krémhez a vizet a cukorral és a citromkarikával feltesszük forrni, miután kicsit lehűlt, hozzáöntjük a habosra vert vajhoz. Ezt rákenjük a már előkészített lapunkra (a kakaós felére) és az alatta lévő sütőpapír segítségével feltekerjük, a papír 2 oldalát begyűrjük, a papír végét leragasztjuk - lényeg, hogy rögzítve legyen és betesszük a hűtőbe. Kb. 3 óra múlva már szeletelhetjük is. =)







Ami még érdekelhet:

© 2020 Éva receptjei. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el