Parasztkenyér
Hozzávalók:
- 360 g simaliszt
- 20 g élesztő
- 2 dl víz
- 1 kk cukor
- 1,5 kk só
- 2,5 kk olaj
- 1 pohár tejföl
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 3 db szeletelt hagyma
- 70 g szalonna
- 50-70 g kolbász (ha szeretnénk)

1 dl meleg vízbe rakjuk a cukrot és a szétmorzsolt élesztőt, ezt 10 perc alatt felfuttatjuk. A liszthez adjuk hozzá a sót, a maradék vizet, az olajat és a felfuttatott élesztőt, jól kidagasztjuk. Ha simára gyúrtuk a tésztát, alatta és felette picit meglisztezzük és hagyjuk kb. 1 óra alatt a duplájára kelni. Azután kiborítjuk egy kikent és kilisztezett tepsibe, kicsit szétegyengetjük az ujjunkkal, rákenjük a szétnyomott fokhagymával és sóval elkevert tejfölt, eloszlatjuk az előzőleg pici olajon üvegesített szeletelt hagymát és a szalonnaszeleteket (esetleg még a kolbászt). Előmelegített sütőbe téve 170°-on kb. 40 perc alatt megsütjük.=)
Tipp: Fogyasztható ebédként és vacsoraként is. ;)
Megj.: Ez az adag egy kisebb (25x20-as) tepsire, ha nagyban szeretnéd elkészíteni, akkor
megduplázhatod a hozzávalókat, vagy ha nem, akkor max. vékonyabb lesz a
tésztád.
Ha megcsináltad és ízlett, vagy ha kicsit másképp csináltad, megírhatod a kapcsolat
menüpontban! ♥
Ami még érdekelhet: