Parasztkenyér

2021.02.12

Hozzávalók:

  • 360 g simaliszt
  • 20 g élesztő
  • 2 dl víz
  • 1 kk cukor
  • 1,5 kk só
  • 2,5 kk olaj
  • 1 pohár tejföl
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 3 db szeletelt hagyma
  • 70 g szalonna
  • 50-70 g kolbász (ha szeretnénk)

1 dl meleg vízbe rakjuk a cukrot és a szétmorzsolt élesztőt, ezt 10 perc alatt felfuttatjuk. A liszthez adjuk hozzá a sót, a maradék vizet, az olajat és a felfuttatott élesztőt, jól kidagasztjuk. Ha simára gyúrtuk a tésztát, alatta és felette picit meglisztezzük és hagyjuk kb. 1 óra alatt a duplájára kelni. Azután kiborítjuk egy kikent és kilisztezett tepsibe, kicsit szétegyengetjük az ujjunkkal, rákenjük a szétnyomott fokhagymával és sóval elkevert tejfölt, eloszlatjuk az előzőleg pici olajon üvegesített szeletelt hagymát és a szalonnaszeleteket (esetleg még a kolbászt). Előmelegített sütőbe téve 170°-on kb. 40 perc alatt megsütjük.=)

Tipp: Fogyasztható ebédként és vacsoraként is. ;)

Megj.: Ez az adag egy kisebb (25x20-as) tepsire, ha nagyban szeretnéd elkészíteni, akkor megduplázhatod a hozzávalókat, vagy ha nem, akkor max. vékonyabb lesz a tésztád.
Ha megcsináltad és ízlett, vagy ha kicsit másképp csináltad, megírhatod a kapcsolat menüpontban! ♥






Ami még érdekelhet:

© 2020 Éva receptjei. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el