Hogyan készítsünk remek piskótát?

2020.10.06

Először is az arányok:
Ha 5 tojciból szeretnénk, akkor 5 ek. cukorra, 5 ek. lisztre és 1 cs. sütőporra van szükségünk.

Amennyiben kakaós lapot készítünk, akkor az átszitált (fontos, hogy aztán jól el tudjuk keverni) kakaópor mennyiségét levonjuk a liszt mennyiségéből. A példánknál (,ami 5 egység) maradva : ha 1,5 ek. kakaóport teszünk, akkor 3,5 ek. liszt kerül a tésztába.

A sorrend:
A tojcikat elválasztjuk egymástól (persze nem úgy, hogy ásó, kapa, nagyharag! :D). A fehérjét félig felverve lassan beletesszük a cukrot. Ha kemény habbá vertük, hozzáadjuk a sárgáját, amit szintén jól eldolgozunk, majd a lisztben elkevert sütőport (ha kakaós készül, a lisztben elkevert szitált kakaóport és sütőport).

Tipp: Ha nem lenne elég laza/könnyed a tészta, tegyünk hozzá pár ek vizet.

Kivajazott, lisztezett tepsibe öntve előmelegített sütőben 180°-on sütőtől függően 15-20 percig sütjük. 

Fontos: Ne nyitogassuk közben a sütőt!


© 2020 Éva receptjei. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el