Hogyan készítsünk remek piskótát?
Először is az arányok:
Ha 5 tojciból szeretnénk, akkor 5 ek. cukorra, 5 ek. lisztre
és 1 cs. sütőporra van szükségünk.
Amennyiben kakaós lapot készítünk, akkor az átszitált (fontos, hogy aztán jól el tudjuk keverni) kakaópor mennyiségét levonjuk a liszt mennyiségéből. A példánknál (,ami 5 egység) maradva : ha 1,5 ek. kakaóport teszünk, akkor 3,5 ek. liszt kerül a tésztába.
A sorrend:
A tojcikat elválasztjuk egymástól (persze nem úgy, hogy ásó, kapa, nagyharag!
:D). A fehérjét félig felverve lassan beletesszük a cukrot. Ha kemény habbá
vertük, hozzáadjuk a sárgáját, amit szintén jól eldolgozunk, majd a lisztben
elkevert sütőport (ha kakaós készül, a lisztben elkevert szitált kakaóport és sütőport).
Tipp: Ha nem lenne elég laza/könnyed a tészta, tegyünk hozzá pár ek vizet.
Kivajazott, lisztezett tepsibe öntve előmelegített sütőben 180°-on sütőtől függően 15-20 percig sütjük.
Fontos: Ne nyitogassuk közben a sütőt!
