Rigó Jancsi "maffiában"
2020.12.04
Hozzávalók:
- 6 tojci
- 6 ek cukor
- 60 g liszt
- 3 ek kakajópor
A kenéshez:
- 3 ek baracklekvár
A krémhez:
- 2 dl tejszínhab
- 50 g tejcsoki
A mázhoz:
- 100 g csoki
- 2 ek vaj

A tojcik fehérjét habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tojcisárgát,
majd a lisztes kakajóport. Muffinformába adagoljuk és előmelegített sütőben 180°-on kb. 15 perc alatt megsütjük.
A töltelékhez a tejszínt félig felverjük, hozzáadjuk az olvasztott tejcsokit és
együtt verjük kemény habbá. Hűtőbe tesszük a süti töltéséig.
A csokimázhoz valókat vízgőz felett felolvasztjuk és a kihűlt muffok tetejét
belemártjuk. Amikor a csoki megszilárdult, kettévágjuk a maffiákat, megkenjük
baracklekvárral és elosztjuk rajta a krémet. Rátesszük a tetejét és kész is!
Oliolijéééé! :D
Ami még érdekelhet: