Rigó Jancsi "maffiában"

2020.12.04

Hozzávalók:

  • 6 tojci
  • 6 ek cukor
  • 60 g liszt
  • 3 ek kakajópor

A kenéshez:

  • 3 ek baracklekvár

A krémhez:

  • 2 dl tejszínhab
  • 50 g tejcsoki

A mázhoz:

  • 100 g csoki
  • 2 ek vaj

A tojcik fehérjét habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tojcisárgát, majd a lisztes kakajóport. Muffinformába adagoljuk és előmelegített sütőben 180°-on kb. 15 perc alatt megsütjük.
A töltelékhez a tejszínt félig felverjük, hozzáadjuk az olvasztott tejcsokit és együtt verjük kemény habbá. Hűtőbe tesszük a süti töltéséig.
A csokimázhoz valókat vízgőz felett felolvasztjuk és a kihűlt muffok tetejét belemártjuk. Amikor a csoki megszilárdult, kettévágjuk a maffiákat, megkenjük baracklekvárral és elosztjuk rajta a krémet. Rátesszük a tetejét és kész is! Oliolijéééé! :D





Ami még érdekelhet:

© 2020 Éva receptjei. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el