Sajtos kréker

2021.04.07

Hozzávalók:

  • 240 g keménysajt
  • 60 g vaj/margarin
  • csipet só
  • 120 g liszt
  • 2 ek hideg víz (ha nagyon nem áll össze a tészta)

A sajtot a legapróbbra reszeljük. A vajat és a lisztet elmorzsoljuk, bele megy a reszelt sajt, só és összegyúrjuk. Ha összeállt, folpackba csomagoljuk és 3 percre hűtőbe tesszük.
2-3 mm vékonyra kinyújtjuk, majd kis kockákra vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180°-ra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt szép aranybarnára sütjük. (Minél tovább sütjük, annál ropogósabb lesz.) =)






Ami még érdekelhet:

© 2020 Éva receptjei. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el