Sajtos-sonkás leveles
2020.11.13
Hozzávalók:
- 1 cs leveles tészta
- 100 g kockára vágott sonka/szalonna
- 100-150 g tömlős sajt
- só ízlés szerint (elhagyható)
- 1 felvert tojci
- szezámmag (opcionális)

A tésztát 2 mm
vastagra kinyújtjuk, hogy téglalap alakú legyen. Felvágjuk a megfelelő alakúra (itt most alakoskodhatunk! :D)
és a behajtandó felébe 3-4 csíkot vágunk. Mindkét felére sajtot
nyomunk (sózhatjuk is, ha kell, bár én nem szoktam), de ne túl sokat, mert
sütés közben kifolyik! Rátesszük a sonkát és/vagy szalonnát és ráhajtjuk a
bevágott felét, majd összetapasztjuk.
Tipp: Ha nem ragadna össze, kenjünk a szélére egy kis tojcit!
Kikent-lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, lekenjük a tetejét
tojcival, leszórhatjuk szezámmagal és előmelegített sütőben kb. 190°-on 15
percig sütjük szép aranybarnára. Nagyon finom! :)
Ami még érdekelhet: