Sajtos-sonkás leveles

2020.11.13

Hozzávalók:

  • 1 cs leveles tészta
  • 100 g kockára vágott sonka/szalonna
  • 100-150 g tömlős sajt
  • só ízlés szerint (elhagyható)
  • 1 felvert tojci
  • szezámmag (opcionális)

A tésztát 2 mm vastagra kinyújtjuk, hogy téglalap alakú legyen. Felvágjuk a megfelelő alakúra (itt most alakoskodhatunk! :D) és a behajtandó felébe 3-4 csíkot vágunk. Mindkét felére sajtot nyomunk (sózhatjuk is, ha kell, bár én nem szoktam), de ne túl sokat, mert sütés közben kifolyik! Rátesszük a sonkát és/vagy szalonnát és ráhajtjuk a bevágott felét, majd összetapasztjuk.
Tipp: Ha nem ragadna össze, kenjünk a szélére egy kis tojcit!
Kikent-lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, lekenjük a tetejét tojcival, leszórhatjuk szezámmagal és előmelegített sütőben kb. 190°-on 15 percig sütjük szép aranybarnára. Nagyon finom! :)





Ami még érdekelhet:

© 2020 Éva receptjei. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el