Sajttekercs
2020.12.30
Hozzávalók:
- 12 szelet lapsajt (toast sajt)
-
100 g keménysajt
- 10 szelet sonka
- 100 g sajtkrém
- 5 tojci
- 100 g vaj
- 1 cs. petrezselyemzöld (elhagyható)
- 1 tk mustár
- só
- fehérbors

Egy tepsibe sütőpapírt rakunk, amire ráfektetjük a lapsajt szeleteket, hogy kissé
fedjék egymást. Ráreszeljük a keménysajtot és 2 percre előmelegített sütőbe rakjuk
(csak hogy a sajtok egymáshoz tapadjanak).
Megfőzzük a tojcit, a fehérjét kis kockákra vágjuk és a petrezselyemzölddel, a
sóval és borssal a sajtkrémhez keverjük.
A tojcisárgát vajjal és mustárral elkeverjük, kevés sóval, borssal ízesítjük.
A sajtlapokra először a tojcifehérjés masszát kenjük rá egyenletesen, majd
befedjük sonkaszelettel és végül a tojcisárgás keveréket lökjük rá. Az egészet
óvatosan feltekerjük és hűtőbe tesszük. Pirítóssal is tálalhatjuk. :)
Ami még érdekelhet: