Sajttekercs

2020.12.30

Hozzávalók:

  • 12 szelet lapsajt (toast sajt)
  • 100 g keménysajt
  • 10 szelet sonka
  • 100 g sajtkrém
  • 5 tojci
  • 100 g vaj
  • 1 cs. petrezselyemzöld (elhagyható)
  • 1 tk mustár

  • fehérbors

Egy tepsibe sütőpapírt rakunk, amire ráfektetjük a lapsajt szeleteket, hogy kissé fedjék egymást. Ráreszeljük a keménysajtot és 2 percre előmelegített sütőbe rakjuk (csak hogy a sajtok egymáshoz tapadjanak).
Megfőzzük a tojcit, a fehérjét kis kockákra vágjuk és a petrezselyemzölddel, a sóval és borssal a sajtkrémhez keverjük.
A tojcisárgát vajjal és mustárral elkeverjük, kevés sóval, borssal ízesítjük.
A sajtlapokra először a tojcifehérjés masszát kenjük rá egyenletesen, majd befedjük sonkaszelettel és végül a tojcisárgás keveréket lökjük rá. Az egészet óvatosan feltekerjük és hűtőbe tesszük. Pirítóssal is tálalhatjuk. :)






Ami még érdekelhet:

© 2020 Éva receptjei. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el