Savanyúkáposzta-leves

2021.01.02

Hozzávalók:

  • 2-2,5 l víz
  • 450-500 g savanyú káposzta
  • 2 füstölt kolbász
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 leveskocka
  • 1-1 ½ tk só
  • ½ tk bors
  • 1 tk paprika
  • 2 ek pirosarany

A savanyú káposzta levét leöntjük (én nem szoktam felhasználni, de aki savanyúbban szereti, az belerakhatja ezt is a levesbe), a káposztát apróra vágjuk, a kolbászt szeletekre. Ezeket hozzáadjuk a vízhez, belenyomjuk a fokhagymákat, a leveskockát (vagy levesalapot), a fűszereket és lassú tűzön min. 40 percig főzzük. Kenyérrel, pirítóssal tálalhatjuk. :)





Ami még érdekelhet:

© 2020 Éva receptjei. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el