Somlói desszert
2020.12.11
Hozzávalók:
Barna piskótához:
- 4 tojci
- 3 ek liszt
- 1 ek kakaópor
- 4 ek cukor
Sárga piskótához:
- 4 tojci
- 4 ek liszt
- 4 ek cukor
A van pudinghoz:
- 1 cs van. pudingpor
- 4 dl tej
- 4 ek cukor
A csokis pudinghoz:
- 1 cs csokis pudingpor
- 4 dl tej
- 4 ek cukor
A tetejére:
- 4,5 dl habtejszín
- 1 ek cukor
- 2 ek kakaópor

Megsütjük külön a sárga és a barna piskótát.
Megfőzzük a pudingokat. Ha a piskóta kihűlt, felvágjuk és egy tálka aljára
rakjuk először a kakaós piskótát, erre a van. pudingot, majd a sárga piskótát
és úgy a csokis pudingot. A felvert tejszínt a tetejére kenjük. Az öntethez pedig
a cukrot a kakaóporral és 1-2 ek vízzel addig melegítjük, míg a cukor fel nem
olvad. Ezt csurgatjuk (hogy nekünk is cseppenjen-csurranjon! :D) még a habra. Végül hűtőbe rakjuk, hogy összeálljon.
Én a képen látható módon készítettem el, kicsit autentikus módon, igazából csak imprózva, de így is nagyon finom! Szóval csak bátran kísérletezzetek ti is! =)
Ami még érdekelhet: