Somlói desszert

2020.12.11

Hozzávalók:

Barna piskótához:

  • 4 tojci
  • 3 ek liszt
  • 1 ek kakaópor
  • 4 ek cukor

Sárga piskótához:

  • 4 tojci
  • 4 ek liszt
  • 4 ek cukor

A van pudinghoz:

  • 1 cs van. pudingpor
  • 4 dl tej
  • 4 ek cukor

A csokis pudinghoz:

  • 1 cs csokis pudingpor
  • 4 dl tej
  • 4 ek cukor

A tetejére:

Megsütjük külön a sárga és a barna piskótát.
Megfőzzük a pudingokat. Ha a piskóta kihűlt, felvágjuk és egy tálka aljára rakjuk először a kakaós piskótát, erre a van. pudingot, majd a sárga piskótát és úgy a csokis pudingot. A felvert tejszínt a tetejére kenjük. Az öntethez pedig a cukrot a kakaóporral és 1-2 ek vízzel addig melegítjük, míg a cukor fel nem olvad. Ezt csurgatjuk (hogy nekünk is cseppenjen-csurranjon! :D) még a habra. Végül hűtőbe rakjuk, hogy összeálljon.

Én a képen látható módon készítettem el, kicsit autentikus módon, igazából csak imprózva, de így is nagyon finom! Szóval csak bátran kísérletezzetek ti is! =)





Ami még érdekelhet:

© 2020 Éva receptjei. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el