Szilvás kalács
2020.10.09
Hozzávalók:
- 1 csésze félgrízes liszt (250 ml)
- 1 csésze grízes liszt
- 1 cs. sütőpor
- 1 csésze kristálycukor
- 0,5 csésze olaj
- 1 csésze acidofil tej
- 1 tojci (dupla adagnál 3 tojci)
- 3-4 marék darált dió
- 500 g kettévágott, magozott szilva
- szőlő (elhagyható)
- csokidarabok (elhagyható)

A liszteket, a sütőport, a kristálycukrot jól
összekeverjük, aztán hozzáöntjük az olajat, a tejet és végül a tojcit. Ezután
kb. 1-2 marék diót, ezt is jól belekeverjük és kivajazott, lisztezett tepsibe
öntjük. A tetejére szilvákat, szőlőt, kis csokidarabokat rakunk. Ha megsül,
porcukrozott diót szórunk rá, vagy ezt még a sütés előtt is megtehetjük, így
ropogós lesz a teteje.
Előmelegített sütőben 160°-on kb. 30-35 percig sütjük.
