Szilvás kalács

2020.10.09

Hozzávalók:

  • 1 csésze félgrízes liszt (250 ml)
  • 1 csésze grízes liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 csésze kristálycukor
  • 0,5 csésze olaj
  • 1 csésze acidofil tej
  • 1 tojci (dupla adagnál 3 tojci)
  • 3-4 marék darált dió
  • 500 g kettévágott, magozott szilva
  • szőlő (elhagyható)
  • csokidarabok (elhagyható)

A liszteket, a sütőport, a kristálycukrot jól összekeverjük, aztán hozzáöntjük az olajat, a tejet és végül a tojcit. Ezután kb. 1-2 marék diót, ezt is jól belekeverjük és kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük. A tetejére szilvákat, szőlőt, kis csokidarabokat rakunk. Ha megsül, porcukrozott diót szórunk rá, vagy ezt még a sütés előtt is megtehetjük, így ropogós lesz a teteje.
Előmelegített sütőben 160°-on kb. 30-35 percig sütjük.

© 2020 Éva receptjei. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el