Tálas hús

2020.12.16

Hozzávalók:

  • 100-150 g szeletelt szalonna
  • 1 hagyma
  • olaj
  • 450 g hranolky (hasábkrumpli :D)
  • 500 g csirkemell
  • 1 tk só
  • ½ tk bors
  • 1 ek paprika
  • 3-4 dl tejföl
  • 150-200 g reszelt kemény sajt
  • ½ doboz kukorica

A kockára vágott szeletelt szalonnát megpirítjuk és miután félretesszük, ugyanebben a serpenyőben pici olajon üvegesítjük a hagymát, beletesszük a kockára vágott csirkehúst, majd ráöntjük az 1 dl vízben elkevert sót, borsot, paprikát. Ezt puhára sütjük.
Külön olajban megsütjük a hasábot.
A jénai tál aljára tesszük a hasábot, rá a tejfölt, a húst, a kukoricát, újra tejföl, reszelt sajt és a tetejére kerül a pirított szalonna. Ezt 200°-ra előmelegített sütőben kb. 15-20 percig sütjük.
(Ha kész, akkor már kitálalhatunk! :D)
Így elkészítve a krumpli nem lesz száraz másnap se! (Ha esetleg maradna! ;))

Tipp: A jobb ízhatásért nyomhatunk a tejfölbe 2-3 gerezd fokhagymát is! :)






Ami még érdekelhet:

© 2020 Éva receptjei. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el