Tálas hús
2020.12.16
Hozzávalók:
- 100-150 g
szeletelt szalonna
- 1 hagyma
- olaj
- 450 g hranolky (hasábkrumpli
:D)
- 500 g csirkemell
- 1 tk só
- ½ tk bors
- 1 ek paprika
- 3-4 dl tejföl
- 150-200 g
reszelt kemény sajt
- ½ doboz kukorica
A kockára vágott szeletelt szalonnát megpirítjuk és miután félretesszük, ugyanebben
a serpenyőben pici olajon üvegesítjük a hagymát, beletesszük a kockára vágott
csirkehúst, majd ráöntjük az 1
dl vízben elkevert sót, borsot, paprikát. Ezt puhára sütjük.
Külön olajban megsütjük a hasábot.
A jénai tál aljára tesszük a hasábot, rá a tejfölt, a húst, a kukoricát, újra tejföl,
reszelt sajt és a tetejére kerül a pirított szalonna. Ezt 200°-ra előmelegített sütőben kb. 15-20 percig sütjük. (Ha kész, akkor már kitálalhatunk! :D)
Így elkészítve a krumpli nem lesz száraz másnap se! (Ha esetleg maradna! ;))
Tipp: A jobb ízhatásért nyomhatunk a tejfölbe 2-3 gerezd fokhagymát is! :)
Ami még érdekelhet: