Tejfölös pizzatekercs

2020.10.14

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 500 g liszt
  • 30 g élesztő
  • 1 tojci
  • 1 kk cukor
  • 2 tk só
  • 3 dl tej
  • 80 ml olaj

Töltelékhez:

  • 200 g keménysajt
  • 300 g sonka v. felvágott
  • 1 nagypohár tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 doboz kukorica
  • 3-4 főtt tojci

Tetejére:

  • 1 tojci

1 dl langyos tejbe beletesszük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és kb. 10 percig hagyjuk felfutni (csak ne a tetőre! :D). Egy tálba tesszük a lisztet, közepébe a tojcit, sót, felfuttatott élesztőt, a maradék 2 dl tejet, olajat és jól összegyúrjuk, kidagasztjuk. Konyharuhával letakarva, meleg helyen 1 óra alatt a duplájára kelesztjük (nem ébresztővel! :D).
Ha megkelt, osszuk a tésztát 2 részre. Lisztezett deszkán kinyújtjuk. A tejfölben elkeverjük a fokhagymanyomón áttört gerezdeket, majd a felét a tésztára kenjük. Rátesszük a kicsi darabokra vágott sonkát és tojcit, kukoricát, reszelt sajtot, majd feltekerjük. Így teszünk a másik tésztával is, majd sütőpapírral bélelt (vagy kikent és lisztezett) tepsibe rakjuk egymás mellé. Tetejüket megkenjük a felvert tojcival és mehet a 180°-ra előmelegített sütőbe 30 percre, amíg szép piros nem lesz.

Tipp1: Ha van otthon kakukkfű, érdemes megszórni egy kicsivel! ;)

Tipp2: Ha hamar pirulna, a teteje, akkor tegyünk rá alufóliát, de kell neki az a 30 perc, hogy belül is megsüljön!

© 2020 Éva receptjei. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el