Tejfölös pizzatekercs
Hozzávalók:
A tésztához:

- 500 g liszt
- 30 g élesztő
- 1 tojci
- 1 kk cukor
- 2 tk só
- 3 dl tej
- 80 ml olaj
Töltelékhez:
- 200 g keménysajt
- 300 g sonka v. felvágott
- 1 nagypohár tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 doboz kukorica
- 3-4 főtt tojci
Tetejére:
- 1 tojci
1 dl
langyos tejbe beletesszük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és kb. 10 percig
hagyjuk felfutni (csak ne a tetőre! :D). Egy tálba tesszük a lisztet, közepébe a tojcit, sót,
felfuttatott élesztőt, a maradék 2
dl tejet, olajat és jól összegyúrjuk, kidagasztjuk. Konyharuhával
letakarva, meleg helyen 1 óra alatt a duplájára kelesztjük (nem ébresztővel! :D).
Ha megkelt, osszuk a tésztát 2 részre. Lisztezett deszkán kinyújtjuk. A tejfölben
elkeverjük a fokhagymanyomón áttört gerezdeket, majd a felét a tésztára kenjük.
Rátesszük a kicsi darabokra vágott sonkát és tojcit, kukoricát, reszelt sajtot,
majd feltekerjük. Így teszünk a másik tésztával is, majd sütőpapírral bélelt (vagy
kikent és lisztezett) tepsibe rakjuk egymás mellé. Tetejüket megkenjük a
felvert tojcival és mehet a 180°-ra előmelegített sütőbe 30 percre, amíg szép
piros nem lesz.
Tipp1: Ha van otthon kakukkfű, érdemes megszórni egy kicsivel! ;)
Tipp2: Ha hamar pirulna, a teteje, akkor tegyünk rá alufóliát, de kell neki az a 30 perc, hogy belül is megsüljön!