Tejszínes-joghurtos szelet

2020.11.16

Hozzávalók:

  1. 6 tojci
  2. 6 ek liszt
  3. 6 ek cukor
  4. 1 van. cukor
  5. 1 cs sütőpor

Krém:

  • 1,5 dl langyos víz
  • 1 cs zselatin
  • 3-4 ek cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 3 db joghurt (natúr/amilyen gyümölcsöt használunk)

Tetejére:

  • gyümölcs
  • 1-2 cs tortazselé


Az első 5 hozzávalóból a szokásos módon piskótát sütünk.
Egy edényben simára kavarjuk a joghurtot, egy másikban keményre verjük a tejszínt.
A langyos vízben feloldjuk a zselatint és kis lángon felfőzzük. Mikor levettük a tűzről, belekeverjük a cukrot. Amikor a zselatin már csak langyos, állandó keveréssel hozzáadjuk a joghurthoz, mikor már jól elkevertük benne, akkor hozzáadjuk a kemény tejszínt is. Ezt egyenletesre dolgozzuk.
A krémet a piskótára simítjuk, majd a tetejét megpakoljuk gyümölcsökkel (én barackkal csináltam) és bevonjuk tortazselével (amit a csomagoláson leírtak szerint csinálunk meg). Kis időre hűtőbe tesszük.

Tipp: Ha Meggle-t használunk, akkor elhagyhatjuk a zselatin készítését és a cukrot is, mivel ez eleve édesített és jól tartja a formáját is.





Ami még érdehelhet:

© 2020 Éva receptjei. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el