Tejszínes-joghurtos szelet
Hozzávalók:
- 6 tojci
- 6 ek liszt
- 6 ek cukor
- 1 van. cukor
- 1 cs sütőpor
Krém:
- 1,5 dl langyos víz
- 1 cs zselatin
- 3-4 ek cukor
- 2 dl habtejszín
- 3 db joghurt (natúr/amilyen gyümölcsöt használunk)
Tetejére:
- gyümölcs
- 1-2 cs tortazselé
Az első 5 hozzávalóból a szokásos módon piskótát sütünk.
Egy edényben simára kavarjuk a joghurtot, egy másikban keményre verjük a
tejszínt.
A langyos vízben feloldjuk a zselatint és kis lángon felfőzzük. Mikor levettük
a tűzről, belekeverjük a cukrot. Amikor a zselatin már csak langyos, állandó
keveréssel hozzáadjuk a joghurthoz, mikor már jól elkevertük benne, akkor
hozzáadjuk a kemény tejszínt is. Ezt egyenletesre dolgozzuk.
A krémet a
piskótára simítjuk, majd a tetejét megpakoljuk gyümölcsökkel (én barackkal
csináltam) és bevonjuk tortazselével (amit a csomagoláson leírtak szerint
csinálunk meg). Kis időre hűtőbe tesszük.
Tipp: Ha Meggle-t használunk, akkor elhagyhatjuk a zselatin készítését
és a cukrot is, mivel ez eleve édesített és jól tartja a formáját is.
Ami még érdehelhet: