Tiramiszutekercs

2021.04.19

Hozzávalók:

• 4 tojci
• 100 g cukor
• 120 g liszt
• csipet só
• 1 ek van. cukor
☻ 5 g instant kávé
☻ 70 ml víz
☻ 2-3 ek likőr (elhagyható)
☺ 500 g sajtkrém (mascarpone)
☺ 250 g tejszín
☺ 120 g porcukor
☺ 50 g csokidarabka
◘  1-1,5 tk kakaópor

A tojcik fehérjét kemény habbá verjük a csipet sóval és a fokozatosan hozzáadott cukrokkal. Belelökjük a tojcisárgákat, majd beleszitáljuk a lisztet is, óvatosan elkeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 180°-ra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
Ha megsült, sütőpapírral együtt kiemeljük a tepsiből és letakarjuk konyharuhával.
A langyos vízben elkeverjük az instant kávét a kávélikőrrel.
A sajtkrémet a tejszínnel és a porcukorral krémesre verjük (ha a tejszín édesített, a cukrot hagyjuk el) és egy másik tálba kiszedjük kb. az 1/3-át. A 2/3 részhez hozzákeverjük a csokidarabkákat.
A piskóta széleit levágjuk és óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt, egy tiszta sütőpapírra megfordítjuk a másik oldalára. A kávés elegyet ecsettel jól beitatjuk a piskótába, rákenjük a csokidarabos krémet, feltekerjük és rögzítjük körülötte a papírt (hogy megtartsa a formáját). Betesszük kb. 15 percre a hűtőbe, majd kicsomagolva a papírból, a tetejét lekenjük a félretett 1/3 krémmel, becsíkozzuk és leszórjuk kakaóporral. (Ha úgy tetszik, máshogy is feldíszíthetjük! ;)) Végül behűtjük. =)






Ami még érdekelhet:

© 2020 Éva receptjei. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el