Töltött káposzta

2021.02.26
Hozzávalók:

  • 1 közepes fej káposzta
  • 2 közepes hagyma
  • ¾ dl olaj/zsír

  • 750 g darált disznóhús (comb/laposka :D)
  • 250 g kerek szemű rizs
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • kb 1 tk só
  • kb 1 tk bors
  • kb ½ tk paprika
  • 1-2 ek pirosarany (paprikakrém)
  • 1 l paradicsomlé
  • 1 db kisebb kolbász (elhagyható)

A káposztát jól megmossuk, kettévágjuk, kiszedjük a közepét (a torzsát - erre már nincs szükség) és enyhén sós vízben előfőzzük, majd egyesével lehámozzuk a leveleket. (Így könnyebben tudjuk majd belerakni a tölteléket.) A nagyobb és szebb leveleket meghagyjuk, az aprót és ami marad, azokat felvágjuk.
Az olajban/zsírban üvegesítjük az apróra vágott hagymákat. Ennek kb. a ¾ - ét hozzátesszük a darált húshoz, majd a nyers rizst, az átnyomott fokhagymát, a sót, a borsot, a paprikát és a pirosaranyat is hozzácsapjuk. Ezeket jól összekeverjük és megtöltjük vele (akár egy kanál segítségével) a káposztaleveleket.
A maradék üveges hagyma a vágott káposzta kb. felével, szeletelt kolbásszal és kb. 1 dl paradicsomlével elkeverve a lábas aljára kerül. Erre sorban rápakoljuk a töltött káposztákat. A tetejére ismét vágott káposzta (pundra) jön. Ezt felöntjük a maradék paradicsomlével, amit kb. még ½ l vízzel vegyítünk (a lényeg, hogy teljesen ellepje a káposztákat és hogy a végén is szaftos legyen), majd türelmesen főzzük kb. 1-1,5 óráig.




Ami még érdekelhet:

© 2020 Éva receptjei. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el