Tűzoltó szelet

2021.01.18

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 230 g liszt
  • 1,5 kk sütőpor
  • 1 cs. van. cukor
  • 120 g porcukor
  • 120 g margarin
  • 1 tojci

A krémhez:

  • 1 üveg magozott meggy
  • 2 cs. van. pudingpor
  • 2 ek cukor
  • csipet fahéj

A morzsához:

  • 150 g porcukor
  • 150 g liszt
  • 90 g margarin
  • 1,5 kk fahéj

A tetejére:

A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, ha nagyon ragad, tegyünk még hozzá lisztet. Kizsírozott és lisztezett tepsibe nyújtjuk. A lecsepegtetett meggyet eloszlatjuk a tésztán. A pudingporokat elkeverjük 8 dl lében (a meggyléhez adjunk annyi vizet, hogy a térfogata 8 dl legyen) a cukorral együtt, majd megfőzzük sűrűre, mint a pudingot. Még forrón a meggy tetejére öntjük a krémet. A morzsás réteg hozzávalóit is összedolgozzuk és a krém tetején eloszlatjuk. 160°-ra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük.
A tejszínből habot verünk és ezt a kihűlt süti tetejére kenjük egyenletesen. A tetejét villával meg is csíkozhatjuk és módjával fahéjat szórunk rá.
Tipp: csinálhatjuk az alsó réteget 4 tojcis piskótára is. Ilyenkor először süssük meg a piskótát és úgy tegyük rá a meggyet, krémet, morzsát és tegyük még vissza kb. 5 percre, hogy a morzsás réteg rápiruljon kicsit. :)





Ami még érdekelhet:

© 2020 Éva receptjei. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el