Tűzoltó szelet
Hozzávalók:
A tésztához:
- 230 g liszt
- 1,5 kk sütőpor
- 1 cs. van. cukor
- 120 g porcukor
- 120 g margarin
- 1 tojci
A krémhez:
- 1 üveg magozott meggy
- 2 cs. van. pudingpor
- 2 ek cukor
- csipet fahéj
A morzsához:
- 150 g porcukor
- 150 g liszt
- 90 g margarin
- 1,5 kk fahéj
A tetejére:
- 5 dl tejszínhab

A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, ha nagyon ragad, tegyünk még
hozzá lisztet. Kizsírozott és lisztezett tepsibe nyújtjuk. A lecsepegtetett
meggyet eloszlatjuk a tésztán. A pudingporokat elkeverjük 8 dl lében (a meggyléhez
adjunk annyi vizet, hogy a térfogata 8 dl legyen) a cukorral együtt, majd megfőzzük sűrűre, mint a pudingot.
Még forrón a meggy tetejére öntjük a krémet. A morzsás réteg hozzávalóit is összedolgozzuk
és a krém tetején eloszlatjuk. 160°-ra
előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük.
A tejszínből habot verünk és ezt a kihűlt süti tetejére kenjük egyenletesen. A
tetejét villával meg is csíkozhatjuk és módjával fahéjat szórunk rá.
Tipp: csinálhatjuk az alsó réteget 4 tojcis piskótára is. Ilyenkor először süssük meg a
piskótát és úgy tegyük rá a meggyet, krémet, morzsát és tegyük még vissza kb. 5
percre, hogy a morzsás réteg rápiruljon kicsit. :)
Ami még érdekelhet: