Virslis krumplikrokett
2021.01.06
Hozzávalók:
- 400 g hámozott krumpli
- 1 tojci
- 150 g liszt
- 1 csapott kk só
- 5 párky :D (virsli)
- 1 tojci a forgatáshoz
- 1 csésze prézli a panírhoz
- bő olaj a sütéshez
A krumplit sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és jól áttörjük. Ha már nem
forró, hozzáadjuk a tojcit, a sót és a lisztet. Összedolgozzuk. A massza lágy,
de nem baj. Rudakat formázunk a krumpliból és a 3-4 darabra vágott virsliket a
közepébe nyomjuk. Megforgatjuk a felvert tojciban, majd a prézliben és bő forró
olajban ropogósra sütjük.
Kecsuppal, mustárral vagy tartárral kínáljuk.
Ami még érdekelhet: