Virslis krumplikrokett

2021.01.06

Hozzávalók:

  • 400 g hámozott krumpli
  • 1 tojci
  • 150 g liszt
  • 1 csapott kk só
  • 5 párky :D (virsli)
  • 1 tojci a forgatáshoz
  • 1 csésze prézli a panírhoz
  • bő olaj a sütéshez

A krumplit sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és jól áttörjük. Ha már nem forró, hozzáadjuk a tojcit, a sót és a lisztet. Összedolgozzuk. A massza lágy, de nem baj. Rudakat formázunk a krumpliból és a 3-4 darabra vágott virsliket a közepébe nyomjuk. Megforgatjuk a felvert tojciban, majd a prézliben és bő forró olajban ropogósra sütjük.
Kecsuppal, mustárral vagy tartárral kínáljuk.





Ami még érdekelhet:

© 2020 Éva receptjei. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el