"Zsemlovka"

2020.10.12

Hozzávalók:

  • 1 szendvicskenyér
  • 500 g túró
  • kb 1 kg reszelt alma
  • 3-4 ek mazsola (elhagyható)
  • 3 cs. van. cukor
  • 100 - 150 g cukor
  • 1,5 - 2 dl langyos tej
  • 1 db reszelt ciromhéj
  • 5 tojci
  • 80 - 100 g margarin
  • 4-5 ek lekvár

A tojcik sárgáját habosra keverjük a cukrokkal, a citromhéjjal és a margarinnal, majd hozzáadjuk a langyos tejet. Egy tepsit kikenünk margarinnal, és egy réteg szendvicskenyeret rakunk bele, aztán megöntözzük a tejes keverékkel. Erre 1 réteg túró, mazsola és szeletelt alma jön. A sorokat ismételjük, hogy a tetején sz.kenyér legyen, amit vékonyan megkenünk lekvárral. A tojcifehérjét habbá verjük, ebbe is tegyünk 1-2 ek lekvárt és a habot a kenyér tetejére simítjuk (lehet érzékien is! :D). 160°-os sütőben aranybarnára sütjük.

© 2020 Éva receptjei. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el