"Zsemlovka"
2020.10.12
Hozzávalók:
- 1 szendvicskenyér
- 500 g túró
- kb 1 kg reszelt alma
- 3-4 ek mazsola (elhagyható)
- 3 cs. van. cukor
- 100 - 150 g cukor
- 1,5 - 2 dl langyos tej
- 1 db reszelt ciromhéj
- 5 tojci
- 80 - 100 g margarin
- 4-5 ek lekvár

A tojcik sárgáját habosra keverjük a cukrokkal, a citromhéjjal és a margarinnal, majd hozzáadjuk a langyos tejet. Egy tepsit kikenünk margarinnal, és egy réteg szendvicskenyeret rakunk bele, aztán megöntözzük a tejes keverékkel. Erre 1 réteg túró, mazsola és szeletelt alma jön. A sorokat ismételjük, hogy a tetején sz.kenyér legyen, amit vékonyan megkenünk lekvárral. A tojcifehérjét habbá verjük, ebbe is tegyünk 1-2 ek lekvárt és a habot a kenyér tetejére simítjuk (lehet érzékien is! :D). 160°-os sütőben aranybarnára sütjük.